Dit is een gastblog. Klik hier voor onze eigen blogs.

De nieuwste interieurtrends voor aan jouw muur

Heb jij allemaal saaie witte muren in huis? Dan wordt het tijd om deze eens goed op te gaan fleuren. Dat hoef je niet te doen door de muur een likje verf te geven. Er zijn enorm veel mogelijkheden om je muur te bekleden, en dat helemaal volgens de trends van nu. In dit artikel vertellen we je alles over de interieurtrends van dit moment, waar je absoluut voor moet gaan en wat je beter kan laten liggen. Ben je benieuwd geworden en klaar om jouw muur op te pimpen? Lees dan gauw verder.

 

Aan welke muurdecoratie moet ik denken?

Wanneer je aan muurdecoratie denkt, komt waarschijnlijk een kleur verf of behang al gauw in je hoofd op. Daar is dan ook niets mis mee. Met een frisse nieuwe kleur kan jouw kamer helemaal als nieuw aanvoelen, terwijl je eigenlijk helemaal niet zoveel gedaan hebt. De kleuren van het moment zijn absoluut groene en natuurlijke tinten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld natuursteen, terracotta, natuurlijke elementen als zand en het groen van planten. Stuk voor stuk kleuren die je terug kan laten komen in de verf die je gebruikt of het behang dat je ophangt.

 

Naast een kleur verf is ook de behangcirkel helemaal een trend van nu. Zoals het woord het al zegt, neem je eigenlijk een cirkel van behang die je aan de muur hangt. Dat kan fungeren als een schilderij of simpelweg iets dat wat karakter aan de rest van de muur geeft. Dit kan je overigens ook met verf doen.

 

Ook hout is een trend die je absoluut terug ziet komen op het moment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan robuuste planken voor aan de wand die kunnen fungeren als boekenplank of als planken waar jij jouw mooiste decoraties in huis op kan zetten. Metaal is daarbij ook iets dat je terug ziet komen. Een grote wandklok of een statement product dat dit materiaal onder de aandacht brengt is helemaal iets van nu.

 

Tot slot zijn wandkleden absoluut aan het terugkomen. Je kan het groots aanpakken, zoals dat vroeger al werd gedaan in de Middeleeuws kastelen. Maar ook een klein wandkleed dat fungeert als schilderij of accessoire aan de muur kan veel warmte en kleur in huis brengen. En het is toch weer eens wat anders dan een spiegel of een foto.

 

Hoe bepaal ik wat bij mij past?

Natuurlijk moet je allereerst bedenken wat je mooi vindt. Maar ook daarbij is het aan te bevelen niet gelijk alles te kopen dat je ziet. Probeer te bedenken wat je nodig hebt om kleine aanpassingen te maken in jouw huis, waardoor je al meer kan voldoen aan de trends in het interieur van het moment. Een klein wandkleed hier of een houten plank daar kan al een hoop verandering teweeg brengen. En het scheelt dan weer een hoop gedoe met schilderen en smerigheid in huis. Heb je problemen bij het vinden van de juiste dingen voor jouw huis? Dan kan je natuurlijk ook altijd nog om interieuradvies vragen van een professional.