Lijnoliezeep, de schoonmaakreus

Lijnoliezeep is een natuurlijke zeepEr zijn enorm veel soorten natuurzeep met allemaal andere eigenschappen. De meest bekende zeepsoorten zijn natuurlijk die voor de lichamelijke verzorging maar ook voor het huishouden bestaan er mooie natuurlijke zeepsoorten. Wie kent bijvoorbeeld niet de term "Groene zeep", een zeepsoort die vroeger natuurlijk geheel zonder allerlei toeslagstoffen werd gemaakt en die ook nu nog op de markt is. Een andere soort natuurlijke zeep is Lijnoliezeep die door velen ook wel liefkozend "De schoonmaakreus" wordt genoemd. Je kunt lijnoliezeep namelijk niet alleen voor het huishouden of de persoonlijke verzorging gebruiken maar je kunt er werkelijk alles mee doen. Zo wordt lijnoliezeep gebruikt voor het schoonmaken van:

> Houten vloeren

Om houten vloeren te dweilen gebruik je Lijnoliezeep eigenlijk net als een modern schoonmaakmiddel. Afhankelijk van de mate van vervuiling een scheutje lijnoliezeep in een emmer water en dweilen. Natuurlijk zorg je ervoor dat je houten vloer niet al et nat wordt om werken van het hout te voorkomen. 

> Stenen vloeren en terracotta potten

Ook voor stenen vloeren en terracotta potten volstaat meestal een scheutje op een emmer water. Voor zwaar vervuilde oppervlakken kun je de zeep minder verdunnen.

> Metalen en geroeste oppervlakken

Licht geroeste oppervlakken kun je insmeren met onverdunde Lijnoliezeep om zo te trachten de roest te verwijderen zonder dat je je spierballen hoeft te gebruiken.

> Handen, haren en dergelijke. Persoonlijke verzorging dus.

Voor deze toepassing gebruik je de lijnoliezeep zoals je ook normaal vloeibare zeep of shampoo zou gebruiken. Een klein scheutje volstaat!

> Kleding

Ook kleding kun je (met de hand) wassen met lijnoliezeep.

> Verfkwasten

Met name verfkwasten die je hebt gebruikt voor het schilderen met Lijnolieverf kun je uitstekend schoon krijgen door ze uit te wassen met Lijnoliezeep. De kwasten worden er keurig schoon van en blijven toch soepel.

> Schilderwerk

Wie moet gaan schilderen begint natuurlijk altijd eerst met ontvetten en daar is lijnoliezeep een prima keuze voor.

 

En daarnaast wordt lijnoliezeep ook gebruikt om hout te zepen, een techniek waarbij kaal hout voorzien wordt van een zeeplaag om het op die manier zo natuurlijk mogelijk en toch vuilafstotend te maken.

Spring hier naar de detailpagina van deze natuurlijke zeep.

!

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Cocosborstel

deCokerije
8713884025916

Werkborstel Cocos voor het schoon schrobben van grijs of groen geworden oppervlakken.

Deze werkborstel is gemaakt van hout en cocosvezels en dient dus, net als bij ouderwetse kwasten, voor gebruik eerst een nacht in water gelegd te worden om het hout uit te laten zetten en zo te voorkomen dat de haren spontaan uitvallen.

deCokerije Emmer

Een stevige kunststof emmer van 12 liter. Handig voor het schoonmaken met Lijnoliezeep of het herstellen van de kleur van het hout met Oxaalzuur.

Natuurlijke zeep