Natuursteen schoonmaken

Alle soorten natuursteen schoonmaken gaat het beste met Lijnoliezeep

Natuursteen schoonmaken gaat uitstekend met lijnoliezeepVrijwel alle natuursteen vloeren en vloeren van ouderwetse plavuizen of estrikken worden schoongemaakt met Lijjnoliezeep. Zeker als de vloer ook voorzien is van een (lijn-)olie afwerking is onderhouden met Lijnoliezeep een uitstekende keuze. Lijnoliezeep haalt namelijk in tegenstelling tot moderne schoonmaakmiddelen geen laagje olie weg maar voegt zelfs weer een heel dun laagje olie toe tijdens het schoonmaken. Zo wordt tijdens het schoonmaken de vloer keurig gereinigd maar wast u niet ondertussen de olie-afwerking uit de vloer. Gevolg van het natuursteen onderhouden met Lijnoliezeep is dus dat het langer duurt voor u de complete vloer weer in de olie moet zetten en dat scheelt niet alleen geld maar natuurlijk ook werk.

Natuursteen schoonmaken. Voor een optimale bescherming van vrijwel alle steensoorten is het aan te bevelen deze eerst te behandelen met Verrijkte Gekookte Lijnolie en vervolgens kunt u uw natuursteen schoonmaken met Lijnoliezeep. De vloer wordt op die manier keurig beschermd, krijgt een mooie volle kleur en wordt natuurlijk prima schoon gemaakt door de Lijnoliezeep.

 

Tip!

Lijnoliezeep is voor vrijwel alle vloeren geschikt. Desalniettemin adviseren wij zeer sterk om voor het eerste gebruik eerst even een klein proefstukje te doen om te zien of de zeep ook inderdaad wel geschikt is voor uw vloer. Zo voorkomt u mogelijke schade.

 

Lijnoliezeep wordt gemaakt door natuurlijke lijnolie te verzepen. Aan onze zeep zijn geen parfums of andere onnodige additieven toegevoegd zodat een volledig natuurlijk en puur product ontstaat dat ook bijzonder geschikt is voor natuursteen schoonmaken. We leveren de zeep niet in vervuilende plastic flessen maar in ambachtelijke mooie, stenen kruikjes. Voor normaal dagelijks onderhoud volstaat een flinke scheutje (ongeveer 100 ml) zeep op een emmer zoals u dat normaal ook zou doen met moderne schoonmaakmiddelen. Voor oppervlakken die sterker vervuild zijn maakt u de oplossing eenvoudig sterker door meer zeep toe te voegen. Voor zeer sterk vervuilde oppervlakken kunt u de zeep zelfs volledig onverdund gebruiken om het oppervlak zo grondig mogelijk te reinigen. Daarna uiteraard goed na-wassen met schoon water en laten drogen alvorens het oppervlak verder te behandelen.

 

Natuursteen schoonmaken is niet de enige toepassing waar Lijnoliezeep voor wordt gebruikt. Het wordt, behalve voor natuursteen schoonmaken, ook veelvuldig gebruikt voor het onderhouden van houten vloeren, aanrechtbladen en dergelijke. Ook wordt deze zeep natuurlijk gebruikt om kwasten schoon te maken die zijn gebruikt voor het in de olie zetten of met lijnolieverf schilderen van vloeren of houten voorwerpen. En nóg een hele andere toepassingen dan natuursteen schoonmaken: het schijnt dat Lijnoliezeep ook helend werkt voor kleine wondjes!

 

Wist u dat u kleding waar u lijnolieverf op heeft gemorst heel eenvoudig weer schoon kunt maken door de vlekken in te wrijven met lijnoliezeep en even in te laten trekken? Er zijn dan ook steeds meer mensen die er de was mee doen of zelfs een flesje onder de douche hebben staan om hun haar mee te wassen! Zo is Lijnoliezeep een natuurlijke schoonmaakreus voor vrijwel alle schoonmaakwerkzaamheden in te zetten.

 

Voor gebruik in de vaatwasser is de zeep helaas niet geschikt maar verder kunt u zowel binnen als buiten vrijwel alle oppervlakken er meer dan uitstekend op een veilige en natuurvriendelijke manier mee schoonmaken zonder dat u bang hoeft te zijn het milieu te belasten.

 

Behalve het gebruik als schoonmaakmiddel kan Lijnoliezeep ook worden gebruikt om oppervlakken "te zepen". Zepen is een methode waarbij de ondergrond met behulp van Lijnoliezeep (of een andere soort zeep) wordt behandeld met de zeep alsof het olie is. Door de logende werking van de zeep worden sommige houtsoorten iets gebleekt waardoor deze een fris uiterlijk krijgen en wordt het oppervlak als het ware al schoongemaakt voordat het vies is geworden. Om een oppervlak te zepen wordt het nog kale oppervlak direct met, al dan niet verdunde, zeep ingesmeerd waarna de zeep een poosje in mag werken. Bij eiken wordt op die manier een wat lichtere tint verkregen en wordt ook een deel van het looizuur verwijderd waardoor dat minder snel met van alles en nog wat zal reageren. Het dunne filmpje lijnolie dat na het zepen achterblijft beschermd het hout natuurlijk net zoals een dunne oliefilm dat ook doet. Een met lijnolie gezeepte vloer geeft een heel vriendelijke bijna ouderwets natuurlijke uitstraling en is dan ook zeker de moeite waard. Wel vergt een gezeepte vloer aanmerkelijk meer onderhoud dan een vloer die in de olie staat maar voor wie het oppervlak en de uitstraling weet te waarderen is het zeker de moeite waard om er eens een proefje mee te doen.

 Zoekwoord: natuursteen schoonmaken

!

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Verrijkte Gekookte Lijnolie

Échte Gekookte Lijnzaadolie zoals het ooit bedoeld was...

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie

 

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Cocosborstel

deCokerije
8713884025916

Werkborstel Cocos voor het schoon schrobben van grijs of groen geworden oppervlakken.

Deze werkborstel is gemaakt van hout en cocosvezels en dient dus, net als bij ouderwetse kwasten, voor gebruik eerst een nacht in water gelegd te worden om het hout uit te laten zetten en zo te voorkomen dat de haren spontaan uitvallen.

deCokerije Emmer

Een stevige kunststof emmer van 12 liter. Handig voor het schoonmaken met Lijnoliezeep of het herstellen van de kleur van het hout met Oxaalzuur.

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes
  • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

Stoplossbags: MDF Vulhulp

Stoplossbag vulhulp
Met deze vulhulp van MDDF hangt u de Stoplossbag eenvoudig aan de werkbank zodat u uw handen vrij hebt om de Stoplossbag te vullen

StopLoss Bags: Slangensetje

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!

Natuursteen schoonmaken