Bankirai-olie

Bankiraiolie uit natuurlijke grondstoffen

Bankirai-olie van deCokerije is volledig natuurlijkVeel hout dat gebruikt wordt voor terrassen, vlonders en andere buiten toepassingen wordt verkocht onder de naam Bangkirai of Bankirai.

 

Omdat we veel vragen kregen van onze klanten hebben we speciaal voor deze houtsoort onze Bankiraiolie ontwikkeld. Onze Bankirai-olie onderscheid zich net als onze andere producten door:

 • Gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten.
 • Minder dan 20% oplosmiddelen (andere Bankiraiolie bevat vaak 70% of meer oplosmiddelen!)
 • Laag verbruik tot 20 vierkante meter per liter *).
 • Normaliter slechts 1 of 2 lagen Bankiraiolie nodig.

 

In tegenstelling tot lakken en vernissen die óp het hout komen te liggen horen olie-afwerkingen vrijwel uitsluitend in het hout te komen. Tropische houtsoorten worden regelmatig nat geleverd om zo vroegtijdig kromtrekken te voorkomen. Als het hout nog veel water bevat kan het weinig olie opnemen zodat het te vroeg behandelen van het hout dan ook weinig effect heeft. Het is daarom verstandiger om te wachten tot het hout voldoende droog is om de olie op te kunnen nemen zodat een goede bescherming kan worden aangebracht.

Voor wie geen vochtmeter ter beschikking heeft is een redelijke indicatie voor het wel of niet droog zijn van het hout het vergrijzen er van. Zodra het hout begint te vergrijzen is in in ieder geval de buitenzijde van het hout redelijk droog en kan er begonnen worden met het afwerken. Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen het hout als eerste te voorzien van een laag Impregneerolie. Dat zorgt er voor dat de olie-afwerking zo diep mogelijk in het hout trekt en dat de bankiraiolie een goede hechting krijgt waardoor de levensduur wordt verlengd.

 

Zoals overal is er ook in "Bankiraiolieland" veel kaf onder het koren. Er zijn dan ook genoeg producten op de markt die bol staan van de oplosmiddelen en die dus wel lekker weg smeren maar die na droging slechts weinig bescherming opleveren. Onze producten bevatten zeer weinig oplosmiddel zodat er weinig verdampt en er dus wel een keurige beschermende laag wordt aangebracht. Bovendien is ook onze Bankiraiolie, net als onze andere producten, natuurlijk gemaakt uit natuurlijke ingredienten. Hoogwaardige Tung-olie en Colofonium-hars zijn daarvoor de hoofdingrediënten.

 

Kijk voor het aanschaffen van een olieproduct niet alleen naar de prijs per liter maar kijk naar de combinatie van prijs en het oppervlak dat u voor die prijs serieus kunt beschermen. Producten van prijsstunters die Bangkiraiolie aanbieden voor minder dan € 10,= per liter lijken op het eerste gezicht erg goedkoop maar zijn dat in de praktijk niet doordat ze veel oplosmiddelen bevatten waar u uiteindelijk niets mee opschiet. Sterker nog, u heeft eind van de rit meer lagen nodig om eenzelfde bescherming te krijgen als bij een serieus product en betaald dus eind van de rit niet alleen meer voor het te gebruiken product maar heeft er ook nog eens meer werk aan omdat u meer lagen aan moet brengen...

Er zijn leveranciers die hun Bankiraiolie, Bankiraiolie noemen omdat ze er een rood kleurtje aan hebben toegevoegd waardoor het lijkt of u de oorspronkelijke kleur van het hout heeft hersteld. Wij leveren kleurloze olie en noemen onze Bankiraiolie zo omdat we deze olie zodanig hebben verkookt dat dit product deze houtsoort beter impregneert en langer beschermd. De kleur van het hout kunt u herstellen door gebruik te maken van oxaalzuur of door te schuren. Wie vergrijst hout weer op kleur wil brengen heeft helemaal geen kleurtje nodig maar maakt het hout schoon zoals gezegd schoon met Oxaalzuur of met Lijnoliezeep en een borstel om de oorspronkelijke kleur weer terug te krijgen. Vervolgens kan het hout, nadat dit weer goed gedroogd is, verder afgewerkt worden zoals op deze pagina is beschreven.

 

Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen om het hout eerst te behandelen met Impregneerolie. Uitgebreide informatie over de Impregneerolie die gebruikt kan worden als grondering voor de Bankirai-olie, vindt u onder de menu-optie "Producten" of door op deze link te klikken. Doordat onze Bankiraiolie voorzien is van een aandeel natuurlijke Colofonium hars voorkomt het vergrijzen en wordt de natuurlijke kleur van het hout zo lang mogelijk behouden. Deze Bankiraiolie is dus met name een afwerk product met een zeer hoge beschermende waarde en doordat dit product zo weinig oplosmiddelen bevat is het ook nog eens zuinig in gebruik en heeft u er weinig lagen van nodig wat u natuurlijk onnodig werk scheelt.

 *) Het daadwerkelijk verbruik hangt bij alle soorten oliën uiteraard direct samen met het absorberend vermogen van het specifieke stuk hout en kan dus zowel gunstiger als ongunstiger uitpakken. Zo is niet alleen de kwaliteit van het hout (veel of weinig noesten en scheuren) maar bijvoorbeeld ook de zaagwijze (veel of weinig kopshout en/of uitlopende draad) van belang.

!

Onderhoudsset Normaal

In deze set treft u het volgende aan:

 • Emmer, 1 stuk
 • Lijnoliezeep, stenen kruik van 750 ml
 • Cocos borstel, 1 stuk
 • Bankiraiolie, Hardhoutolie, Teakolie of Verbeterde Danish Oil 0,5 liter
 • Smalle platte kwast, 1 stuk
 • Poetsdoeken, 50 stuks
 • StopLossbag, 2 stuks
 • StopLossbag vulset, 1 stuk

Totale waarde losse producten: € 69,05. Aanbiedingsprijs € 58,75

U bespaart bijna: 15%!

 

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van de olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Onderhoudsset Extra

In deze set treft u het volgende aan:

 • Oxaalzuur, 1 kg (extra t.o.v. de set "Normaal")
 • Emmer, 1 stuk  
 • Lijnoliezeep, stenen kruik van 750 ml
 • Cocos borstel, 1 stuk
 • Bankiraiolie, Hardhoutolie, Teakolie of Verbeterde Danish Oil 0,5 liter
 • Smalle platte kwast, 1 stuk
 • Poetsdoeken, 50 stuks
 • StopLossbag, 2 stuks
 • StopLossbag vulset, 1 stuk

Totale waarde losse producten: € 87,00. Aanbiedingsprijs € 73,95

U bespaart: 15%!

 

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van de olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Onderhoudsset Compleet

In deze set treft u het volgende aan:

 • Impregneerolie, 1 liter (extra t.o.v. de set "Extra")
 • Bankiraiolie, Hardhoutolie, Teakolie of Verbeterde Danish Oil 1 liter (anders t.o.v. de set "Extra")  
 • Oxaalzuur, 1 kg  
 • Emmer, 1 stuk 
 • Lijnoliezeep, stenen kruik van 750 ml
 • Cocos borstel, 1 stuk
 • Smalle platte kwast, 1 stuk
 • Poetsdoeken, 50 stuks
 • StopLossbag, 2 stuks
 • StopLossbag vulset, 1 stuk

Totale waarde losse producten: € 128,00. Aanbiedingsprijs € 108,75

U bespaart: 15%!

 

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Levensduurverlenger, 0,5 liter

Levensduurverlenger verlengd de levensduur van natuurlijke oliën bij gebruik buiten met ongeveer 25%. Eén blikje van 500 ml is voldoende voor ongeveer 10 liter olie.

Bankiraiolie

Misschien wel de meest hoogwaardige Bankiraiolie uit natuurlijke ingrediënten met een laag verbruik en met zeer weinig oplosmiddelen.

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

Klik hier voor de detail informatie van BankiraiOlie

 

Tip!

Bestelt u een jerrycan olie? Bestel dan direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee.U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie makkelijk aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Impregneer Olie

Volledig natuurlijke Impregneerolie

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen  

Klik hier om naar de detail informatie van de Impregneerolie te springen

 

Tip!

Bestelt u een jerrycan olie? Bestel dan direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

 

Let op:

Als Impregneer olie (te) koud is geweest kan het zijn dat de van nature in deze olie aanwezige was begint uit te vlokken. Net zoals dat bijvoorbeeld met Olijfolie in de keuken gebeurt, als die te koud is geweest wordt het ook troebel. Bij Impregneerolie kunnen daardoor witte deeltjes in de olie zichtbaar worden. Dit uitvlokken doet niets af aan de kwaliteit van de olie maar als u het vervelend vindt kunt u dit euvel eenvoudig oplossen door de olie even in een pannetje warm water te verwarmen tot ongeveer 40 graden. De olie wordt dan vanzelf weer helemaal helder.

Cocosborstel

deCokerije
8713884025916

Werkborstel Cocos voor het schoon schrobben van grijs of groen geworden oppervlakken.

Deze werkborstel is gemaakt van hout en cocosvezels en dient dus, net als bij ouderwetse kwasten, voor gebruik eerst een nacht in water gelegd te worden om het hout uit te laten zetten en zo te voorkomen dat de haren spontaan uitvallen.

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en afgifte van de olie.

 

 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Oxaalzuur, 1 kilo

deCokerije
8719189250237
Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

deCokerije Emmer

Een stevige kunststof emmer van 12 liter. Handig voor het schoonmaken met Lijnoliezeep of het herstellen van de kleur van het hout met Oxaalzuur.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

 • Universele trechter en/of
 • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLoss Bags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

 • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
 • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
 • 1 universele trechter
 • 1 set van 4 reserve dopjes

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

deCokerije

Bankirai-olie