Boomstamtafel op natuurlijke wijze beschermen

Boomstamtafels zijn populair maar moeten wel worden beschermd

Boomstam tafel gekocht? Bescherm uw boomstam tafel met natuurlijke olie!

Boomstamtafels zijn prachtig en een aanwinst voor ieder interieur. Onder de menu-optie "Dealers en gebruikers" (aan de linkerkant van deze pagina) vindt u een overzicht van onze dealers. Een aantal van hen heeft zich gespecialiseerd in het leveren van de mooiste boomstamtafels in allerlei locale of exotische houtsoorten. Prachtige vormen en allerlei afmetingen maar bovenal stuk voor stuk prachtige stukken natuur waarbij ieder stuk ook nog eens volledig uniek is. Het kan dan ook een hele zoektocht zijn voor u de boomstamtafel van uw dromen heeft gevonden maar als het moment daar is dat u hem heeft gevonden dan wilt u er natuurlijk ook zo lang mogelijk plezier van hebben en dient de boomstamtafel dus ook, bij voorkeur op zo natuurlijk mogelijke wijze, beschermd te worden tegen vlekken.  

De meest logische wijze om uw boomstamtafel te behandelen is in onze ogen om te kiezen voor volledig natuurlijke olie. Lijnolie is daarvoor in de meeste gevallen niet geschikt en sommige houtsoorten vragen speciale aandacht maar voor de meeste houtsoorten geldt dat u deze op gelijke wijze als Eiken kunt behandelen. Klik hier voor instructies over het behandelen van uw boomstam tafel. De tekst gaat over Eiken maar u kunt dezelfde werkwijze dus toepassen op bijvoorbeeld Suar, Olijfhout, Mahonie en Kastanje. Heeft u een andere houtsoort en twijfelt u of de beschreven werkwijze wel geschikt is? Stuur dan even een mailtje naar info@hout-olie.nl zodat we u zo goed mogelijk kunnen adviseren.

 

Hoewel natuurlijk de bovenzijde van het blad het meest belast wordt is het toch verstandig om het tafelblad rondom te behandelen. Door namelijk ook de onderzijde van het blad op dezelfde wijze als de bovenzijde te behandelen zorgt u er voor dat beide zijden van het blad zich op gelijke wijze gaan gedragen bij het veranderen van de luchtvochtigheid. Daardoor wordt spanning in het hout en daarmee de kans op scheuren zoveel als mogelijk voorkomen. Ook wordt de kans een stuk kleiner dat uw blad krom gaat trekken als het vochtiger of droger wordt. Lees ons blog "Onder-hout" voor meer informatie over dit onderwerp.

 

Meubelen die buiten staan hebben natuurlijk meer te lijden dan meubelen die binnen staan. Voor het schoonmaken van meubelen die buiten wonen is Lijnoliezeep uitermate geschikt omdat dat de oliefilm niet aantast maar juist onderhoudt.

Mocht u iets te lang hebben gewacht met het plegen van onderhoud dan zal het hout gaan vergrijzen. Als dat is gebeurd draait u de vergrijzing in veel gevallen terug door een behandeling met Oxaalzuur alvorens u een nieuwe laag olie aanbrengt. Oxaalzuur scheelt dus een boel schuren en hersteld in veel gevallen heel eenvoudig de oorspronkelijke kleur van het hout.

Wilt u zeker zijn dat er geen ongedierte zoals houtwormen, boktorren of andere houtvreters in het hout komt, behandel het hout dan voordat u het in de olie zet eerst even met onze Houtwormvrij. Dat product veranderd de structuur van het hout waardoor houtwormen en dergelijke denken dat het niet meer eetbaar is en dus ergens anders gaan happen.

!

Verbeterde Houtolie

Verbeterde Chinese houtolie (Tungolie)

Deze Tungolie is verkookt waardoor deze een hogere kwaliteit heeft gekregen en bovendien makkelijker verwerkbaar is dan de pure Tungolie.

De 3 liter verpakking is een bewaarzak, te vergelijken met de Stoplossbagsbags maar dan in 3 liter variant. Hiermee droogt de olie niet in de verpakking, kunt u alle olie gebruiken en hoeft u niets weg te gooien.

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie van Verbeterde Houtolie

 

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Levensduurverlenger, 0,5 liter

Levensduurverlenger verlengd de levensduur van natuurlijke oliën bij gebruik buiten met ongeveer 25%. Eén blikje van 500 ml is voldoende voor ongeveer 10 liter olie.

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Houtworm bestrijden, 1 liter

Leinos
4250100421410

Houtwormvrij behandeld kaal hout en voorkomt en bestrijd houtworm op een natuurvriendelijke wijze. Dit product bevat geen gifstoffen maar dankt zijn werking aan het feit dat houtaantasters na behandeling het hout als niet eetbaar zien.

 

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Oxaalzuur, 1 kilo

deCokerije
8719189250237
Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van hout dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes
  • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

Stoplossbag Vulhulp

Stoplossbag vulhulp
Met deze vulhulp hangt u de Stoplossbag eenvoudig aan de werkbank zodat u uw handen vrij hebt om de Stoplossbag te vullen

StopLoss Bags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!

Boomstam tafel