Tuinmeubelen reinigen met bleekwater

Tuinmeubelen reinigen met bleekwater? Hier vindt u een snellere oplossing.Tuinmeubelen reinigen met bleekwater wordt veel gedaan en is op zich natuurlijk een prima manier om uw tuinmeubelen weer schoon te krijgen na een zomer of winter in de buitenlucht. Als de tuinmeubelen echter sterk vervuild of zelfs vergrijst zijn kan het reinigen met bleekwater een stevige klus zijn.  

Een veel makkelijker manier om zowel groene aanslag als vergrijzing van de tuinmeubelen te verwijderen is een behandeling met oxaalzuur. Hiermee ontdoet u tuinmeubelen, schuttingen, muren, paden en dergelijke snel en eenvoudig van groene aanslag of een vergrijsd oppervlak. Oxaalzuur werkt heel eenvoudig, gewoon oplossen in water en ruim aanbrengen op het vergrijsde of vervuilde oppervlak. Zo nodig schoon borstelen met een ouderwetse cocosborstel of een schuurspons en laten drogen. Als na drogen het effect nog onvoldoende is de behandeling herhalen. Bij zeer sterk aangetaste of vervuilde oppervlakken kan he nodig zijn om de behandeling wel tot 5 keer te herhalen voordat de complete vergrijzing is teruggedraaid. Zoals gezegd helpt schrobben met een ouderwetse cocosborstel in dat geval vaak enorm. Zodra het resultaat naar wens is spoelt u goed na met schoon water en laat u het hout grondig drogen. Zodra het hout weer volledig droog is kunt u het oppervlak zo nodig nog schuren om het vervolgens verder naar wens afwerken met een van de oliesoorten uit ons assortiment.

 

Om zijn werk te kunnen doen heeft Oxaalzuur kaal hout nodig. Op plaatsen waar er dus nog een lak of verflaag over het vergrijsde hout aanwezig is kan oxaalzuur er niet bij en kan het dus ook niet zijn werk doen.

 

Oppervlakken die niet vergrijsd zijn maar alleen vuil zijn geworden kunnen prima schoon gemaakt worden met Lijnoliezeep.

 

 

Wilt u meer weten over hoe vergrijzing kan worden voorkomen, bekijk dan even de video over dat onderwerp die te vinden is via deze link.

 

Let op:

Oxaalzuur is, zoals de naam al aangeeft een zuur en dient derhalve zorgvuldig te worden gebruikt. Werk dus steeds veilig door een bril en handschoenen te gebruiken en de omgeving af te dekken met afdekfolie. Werk bij voorkeur in de buitenlucht en niet in kleine ruimten. Als oxaalzuur in de tuin komt zullen de meeste planten hier niet tegen kunnen en afsterven. Wees ook daar dus beducht op.

 

Behalve het behandelen van tuinmeubelen heeft oxaalzuur nog veel meer toepassingen. Klik op deze link om naar de informatie pagina over oxaalzuur te gaan zodat tuinmeubelen reinigen met bleekwater voortaan niet meer op uw lijstje hoeft te staan. U leest dan ook precies hoe u Oxaalzuur toepast en hoe u veilig aan de slag kunt.

!

Oxaalzuur, 1 kilo

deCokerije
8719189250237
Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van hout dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Cocosborstel

deCokerije
8713884025916

Werkborstel Cocos voor het schoon schrobben van grijs of groen geworden oppervlakken.

Deze werkborstel is gemaakt van hout en cocosvezels en dient dus, net als bij ouderwetse kwasten, voor gebruik eerst een nacht in water gelegd te worden om het hout uit te laten zetten en zo te voorkomen dat de haren spontaan uitvallen.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Tuinmeubelen reinigen met bleekwater