Lijnolie terpentijn natuursteen

Lijnolie terpentijn natuursteenNatuursteen werd traditioneel voorzien van een beschermlaag die bestond uit een mix van Lijnolie en terpentijn. De terpentijn diende om de lijnolie te verdunnen zodat die zo goed mogelijk in de steen in kon dringen, de lijnolie diende ter bescherming van de steen, om inwatering te voorkomen en maakt de meeste steensoorten zoals bijvoorbeeld Belgisch Hardsteen ook nog eens een stuk mooier. Lijnolie met terpentijn is dan ook al eeuwenlang een beproeft recept en daar is dan ook helemaal niets mis mee. Het kan echter nóg beter. Een van de nadelen van lijnolie is namelijk dat deze olie beperkt chemicaliën-bestendig is hetgeen betekend dat u de olie ongemerkt zelf afbreekt als u uw hardstenen dorpel of plavuizen vloer netjes schoon maakt met moderne chemische schoonmaakmiddelen.

 

De oplossing voor dat probleem is om niet te kiezen voor de traditionele gekookte lijnolie om uw natuursteen mee af te werken maar in plaats daarvan te werken met Verrijkte Gekookte Lijnolie. Deze soort lijnolie bevat een deel Tungolie en is daardoor niet alleen beter bestand tegen allerhande onderhoudsmiddelen maar is ook weerbestendiger en heeft daardoor bij buiten gebruik een langere levensduur. Wie het onderhoud ook nog eens met traditionele Lijnoliezeep uitvoert heeft nóg minder onderhoud omdat de oliefilm dan tijdens het schoonmaken automatisch alweer een beetje wordt aangevuld.

 

Lijnolie terpentijn natuursteen is niet de enige combinatie waarin Verrijkte Gekookte Lijnolie wordt gebruikt. Klik op deze link voor alle details van dit product.

!

Verrijkte Gekookte Lijnolie

Échte Gekookte Lijnzaadolie zoals het ooit bedoeld was...

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie

 

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes
  • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

lijnolie terpentijn natuursteen