Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden zónder vervelende chemicaliën

Met dit product kunt u Houtworm bestrijden op een volledig natuurlijke en ook voor u zelf geheel veilige wijze zonder chemische gifstoffen.Houtworm bestrijden was tot voorkort heel vervelend omdat er met chemicaliën gewerkt werd waarvan we maar moesten hopen dat die niet schadelijk waren voor onszelf. In het verleden werden hiervoor onder andere stoffen als DDT, PCP en Lindaan gebruikt. Stoffen die inmiddels verboden zijn omdat we nu weten dat ze ernstig kankerverwekkend zijn. Veel van die ooit gebruikte stoffen hebben de neiging om decennia lang uit te blijven dampen waardoor die stoffen constant vrij blijven komen in de ruimte met een zeer ongezond binnenklimaat tot gevolg. In Duitsland zijn inmiddels een groot aantal monumentale gebouwen gesloten voor publiek omdat het binnenklimaat door de toenmalige gebruikte en goedbedoelde middelen dermate slecht is dat er gevaar voor de gezondheid is als men daar lang in verblijft.

De meeste producten die nu op de markt zijn, en veelal nog steeds door professionals gebruikt worden, werken met Permethrin. Deze stof werd in het verleden vooral toegepast als gewasbeschermingsmiddel maar is daarvoor inmiddels ook reeds verboden omdat het schadelijk is. In sprays en vloeistoffen die toegepast worden voor bijvoorbeeld houtworm bestrijden is het nog wel toegestaan maar het zal u duidelijk zijn dat dat niet is omdat het zulk fijn spul is. De stof tast het zenuwstelsel van insecten aan waardoor ze overlijden. Ook professionals dienen dus zeer zorgvuldig te werk te gaan en hun persoonlijk bescherming hoog in het vaandel te houden als ze houtworm bestrijden.

 

Kortom: helaas allemaal narigheid terwijl houtwormbestrijding ook gewoon met onschadelijke producten kan. Er zijn naast deze vervelende chemische oplossingen namelijk nog prima andere opties om houtworm uit te leggen dat ze niet welkom zijn. Voor kleine voorwerpjes zijn de mogelijkheden groter dan die voor grotere objecten maar ook daarvoor is er nu een oplossing in de vorm van het product Holzwurmfrei van de firma Leinos.

 

Kleine voorwerpen die bezoek hebben gekregen van houtworm of andere houtvreters kunnen met allerlei behandelingen vaak eenvoudig en afdoende van hun ongenode gasten worden ontdaan. We noemen  een paar werkwijzen die u eenvoudig thuis uit kunt voeren:

 

Invriezen:

Door het object in te vriezen bij een temperatuur van min -20 tot -25 graden Celsius kunt u de houtworm volledig uitschakelen. Houdt het stuk daarvoor minimaal een week bij deze temperatuur zodat het hout tot in de kern is bevroren. Voordeel van deze methode is dat het volledig milieuvriendelijk is, nadeel is natuurlijk dat de eerstvolgende houtworm die langs komt gewoon weer zijn intrek in het voorwerp kan nemen omdat die niets mis vindt met het object.

 

Verhitten:

Net zoals houtworm niet zo van enorme koude houden houden ze ook niet van warmte. Door het object dan ook te verhitten tot meer dan 55 graden waarbij de kern meer dan een half uur die temperatuur krijgt kunnen zowel de houtwormen als de eitjes worden bestreden. Deze methode is soms iets minder effectief dan het bevriezen en houdt ook het risico in dat het hout gaat splijten doordat er door het verhitten teveel spanning in komt. Ook hiervoor geldt als aanvullend nadeel dat de eerstvolgende houtworm die na het afkoelen langs komt ook weer gewoon zijn intrek kan nemen waardoor het probleem opnieuw begint.

 

Houtwormvrij:

Met Holzwurmfrei kunt u houtworm bestrijden zónder chemicaliën en zónder gedoe doordat dit product de houtwormen niet vergiftigd maar de structuur van het hout zodanig wijzigt dat de houtworm denkt dat het hout niet meer eetbaar is met als gevolg dat hij door gebrek aan voedsel van honger omkomt. Dit product is volledig onschadelijk voor mens en milieu en kan dan ook veilig door zowel professionals als doe het zelvers worden verwerkt. Hiermee kunt u niet alleen houtworm bestrijden maar Houtwormvrij verstevigd bovendien het hout bovendien waardoor ook de reeds aangebrachte schade wat minder vervelend wordt.

Houtwormvrij is een preventief houtversterkingsmiddel dat het hout beschermd tegen schimmels en insecten en kan ook worden toegepast in overdekte buitenruimtes en vochtige binnenruimtes. Het is door zijn verstevigende eigenschappen niet alleen geschikt voor houtworm bestrijden maar ook geschikt om aangetast hout te verstevigen. Het product is dampdoorlatend en werkt doordat het het hout onherkenbaar maakt voor insecten waardoor deze er niet aan beginnen.

 

Ingrediënten:

Water, aluminiumoxide, silica, kaliumpalmitaat, magnesiumoxide, kaliumchloride, vetzuren. Het VOS-gehalte van dit product is maximaal 1 g/l.

 

Ondergrond en voorbereiding:

Het houten oppervlak moet stevig, schoon, vet- en stofvrij, onbehandeld en absorberend zijn. De houtvochtigheid moet 15 - 20% zijn. Schud de verpakking kort voor gebruik. Aangetast hout moet vóór de behandeling worden schoongemaakt en van eventuele verflagen en dergelijke worden ontdaan.

 

Verwerking:

Kwasten, spuiten of dompelen. De omgevings- en oppervlaktetemperatuur dient boven 15°C te zijn. Bij een houtwormaantasting alle gaatjes zorgvuldig open maken en volledig doordrenken, eventueel met een wegwerpspuitje.

 

Wijze van aanbrengen:

1. Kwasten of spuiten (minimaal 2 lagen):

Houtwormvrij moet twee tot drie keer worden aangebracht om een ​​betrouwbaar effect te krijgen. Scheuren moeten zorgvuldig worden behandeld. Bij het spuiten rekening houden met verliezen door spuitnevel.

2. Dompelen:

Houd rekening met een impregneertijd van minimaal 30 minuten. Nat en vochtig hout heeft een dompeltijd van minimaal 24 uur nodig.

3. Bij houtwormaantasting:

Alle zichtbare gaatjes zorgvuldig openmaken, schoonzuigen met een stofzuiger en volledig doordrenken met Houtwormvrij.

 

Indien de ondergrond nabehandeld moet worden met bijvoorbeeld verf, lak, beits of was zorg er dan voor dat Houtwormvrij over de gehele ondergrond is aangebracht en volledig droog is. Verwijder eventueel uitgekristalliseerd materiaal met een borstel of een vochtige doek. Bij gebruik binnen kunnen alle producten op basis van olie of was worden toegepast, bij gebruik buiten werkt u uiteraard af met een weerbestendig product.

 

Droogtijd:

Circa 24 uur afhankelijk van de omstandigheden. Het hout dient weer volledig droog te zijn alvorens de volgende behandeling toegepast kan worden.

 

Verbruik:

Kwasten en spuiten: ca. 100 ml/m 2 per applicatie. Er zijn minimaal 2 handelingen nodig! Een verpakking van 1 liter is dus gemiddeld gezien voldoende om 10 vierkante meter één keer te behandelen of 5 vierkante meter 2 keer..

Dompelen: ca. 15 liter per cuub.

 

Opslag en houdbaarheid:  

Ongeopend minimaal 2 jaar. Koel, droog maar vorstvrij bewaren. Sluit de verpakking goed af.

!

Houtworm bestrijden, 1 liter

Leinos
4250100421410

Houtwormvrij behandeld kaal hout en voorkomt en bestrijd houtworm op een natuurvriendelijke wijze. Dit product bevat geen gifstoffen maar dankt zijn werking aan het feit dat houtaantasters na behandeling het hout als niet eetbaar zien.

 

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Houtwormbestrijding