Buitenbeits

Buitenbeits natuurlijk zonder chemicaliënDeze donkerbruine beits maken we, in tegenstelling tot de meeste van onze producten, niet zelf maar wordt geproduceerd door het gerenommeerde merk Leinos natuurverven. De buitenbeits is net als alle andere Leinos producten dan ook gemaakt met louter natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor mens en milieu.

Leinos buitenbeits is donkerbruin van kleur en is geschikt voor tuin-meubelen, tuinhuizen,  schuttingen, vlonders, pergola's en dergelijke. De beits sluit het hout niet af maar laat het ademen en is eenvoudig aan te brengen. De beits is duurzaam elastisch en is verpakt in blikken van 2,5 liter wat gemiddeld voldoende is om circa 35 vierkante meter met 1 laag te behandelen. Leinos buiten beits is geschikt voor het behandelen van alle houtsoorten en heeft een droogtijd van circa 16 tot 24 uur.

 

Deze beits wordt gemaakt uit een blend van Tungolie en andere oliën en wordt vervolgens aangevuld met donkerbruine pigmenten waardoor een hoogwaardige buiten beits ontstaat. Door de in dit product aanwezige olie wordt het hout van binnenuit beschermd tegen vocht, vuil en de inwerking van zonlicht. Door de in het product opgenomen bruine pigmenten ontstaat een iets dikkere toplaag en wordt het zonlicht door die pigmenten verstrooid. Gevolg daarvan is dat het oppervlak beter bestand is tegen uv-straling dan bij pure olieproducten het geval is.

 

Het verschil tussen oliën, beitsen en lakken is de plaats waar de bescherming zich bevindt. Olie zit voornamelijk in het hout, lakken liggen voornamelijk op het hout en goede kwaliteit beitsen zoals deze zitten daar tussen in en zitten dus deel in het hout en deels er bovenop. Gevolg daarvan is dat beits ook qua levensduur en beschermende waarde tussen olie en lak in ligt. Beits gaat dus langer mee dan olie maar minder lang dan een goede lak. Daar staat tegenover dat het aanbrengen en onderhouden meer werk is dan bij olie maar minder werk is dan bij lak het geval zou zijn.

 

De intensiteit van de kleur wordt bepaald door het aantal lagen dat wordt aangebracht, hoe meer lagen worden aangebracht, hoe donkerder het resultaat zal worden.

 

Zo nodig verdunnen, gereedschap schoonmaken en vlekken verwijderen met Leinos verdunner.

 

Voor gebruik het blik eerst goed omroeren en dun werken voor het beste resultaat. Bij te dikke lagen kan het oppervlak gaan "schroeien" (rimpelen).

Dit is één van de producten van de Duitse firma Leinos die hoogwaardige houtbeschermingsmiddelen uit natuurlijke ingrediënten maakt. Deze beits bevat onder andere Tungolie.

!

Buitenbeits, 2,5 liter

Leinos
4250100424664

Leinos buitenbeits, blik van 2,5 liter

Ademende, donkerbruine buiten beits uit natuurlijke ingredienten.

Wij zijn onlangs importeur van de hoogwaardige producten van Leinos natuurverven in Nederland geworden.

Daarom nu ter kennismaking een blik van 

2,5 liter donkerbruine buitenbeits

van € 24,50 voor slechts € 17,50! Deze blikken zijn dus niet beschadigd maar alleen ter introductie in de aanbieding.

Verdunner, 1 liter van Leinos

Leinos
4250100421571
Verdunner voor alle Leinos olieproducten. Klik hier voor de detail-pagina van dit product.

Natuurlijke Buitenbeits vindt u hier

De waardering van www.hout-olie.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 452 reviews.