Nieuwsbrief voorjaar 2016

Ter inleiding

Winter is het niet echt geworden maar het voorjaar staat alweer wel voor de deur zodat het weer tijd wordt om u even bij te praten over onze activiteiten. Hierbij daarom de nieuwste nieuwsbrief met de laatste stand van zaken en een paar acties die wellicht ook voor u interessant kunnen zijn. Heeft u vragen of ideeën dan horen we die natuurlijk graag want hoe beter we weten waar we u een plezier mee doen, hoe beter we u een plezier kunnen doen...

 

 

Voorjaarsschoonmaak!

deCokerije set voor het schoonmaken en behandelen van tuinhoutAls de Krokussen verdwijnen en het zonnetje zich weer laat zien komen ook wij mensenkinderen weer wat vaker naar buiten en wordt het dus tijd om de buitenboel weer te ontdoen van de winterse aanslag zodat we fris en vrolijk de zomer tegemoet kunnen. Inderdaad: voorjaarsschoonmaak! Een fris en opgeruimd gevoel maar, afhankelijk van hoe groot uw tuin of terras is, voor sommigen toch een klus waar niet altijd naar uit gekeken wordt. Daarom hebben we besloten om de klus dit jaar voor iedereen makkelijker en goedkoper te maken. We hebben een aparte pagina geschreven waarin we uitleggen hoe je met zo min mogelijk werk zo snel mogelijk klaar bent en daarnaast hebben wij ook alvast alles verzameld dat u voor de klus nodig heeft zodat u snel en efficient aan de slag kunt. En om het ook financieel zo leuk mogelijk voor u te maken kunt u ook nog eens 15% besparen op de kosten. U vindt de uitgebreide instructies én de kortingspakketten via deze link

 

 

Voorjaarsschoonmaak?

Bent u na het lezen van de hierboven genoemde pagina toch niet helemaal zeker, vraagt u zich misschien af wat de lol nu eigenlijk is van het in de olie zetten van de tuinmeubelen of wilt u gewoon toch graag nog extra informatie? We overwegen om bij voldoende interesse een speciale tuinhout-dag te organiseren waarin we u zullen informeren over het hoe en waarom van het onderhouden van tuinmeubelen, terrassen, vlonders, pergola's, tuinhuizen en wat dies meer zei. We zullen die dag alleen organiseren als er voldoende animo voor is dus laat het ons weten als u interesse heeft dan houden we u vrijblijvend op de hoogte van het vervolg. Deelname is uiteraard gratis en we organiseren de dag bij ons in Groot-Ammers. Interesse? Stuur dan even een mail naar tuindag@hout-olie.nl.

 

 

Keurige webwinkel volgens Webwinkelkeur. En wat vindt u? 

 

www.hout-olie.nl heeft het webwinkelkeur keurmerk gekregenWe hebben onlangs het webwinkelkeur keurmerk aangevraagd en zijn inmiddels gescreend, goedgekeurd en volwaardig lid van die club. Voordelen daarvan zijn dat u ons eenvoudig kunt laten weten wat u van onze dienstverlening en producten vindt en dat nieuwe klanten een correcte indruk kunnen krijgen van wat ze bij ons kunnen verwachten. Natuurlijk duurt het even om op gang te komen en daarom stellen we het zeer op prijs als u een beoordeling zou willen maken op onze site. En volgens het motto "Voor wat hoort wat" verloten we onder de eerste 100 beoordelingen maar liefst 5 tegoedbonnen van € 100,00. Doet u ook mee? Het kost u minder dan een minuut en u kunt eenvoudig uw beoordeling opgeven door:

  • Onder het menu op dit scherm op "Klantbeoordelingen" te klikken. Er verschijnt dan een nieuw scherm.
  • Klik op “Deel uw ervaring met deze webshop”.
  • Vul de gegevens in en geef uw mening door per onderwerp het aantal sterren te kiezen.
  • Na invullen klikt u op “Deel mijn ervaring".

 

 

 "Een plaatje zegt meer... 

deCokerije nu ook op Youtube...dan 1000 woorden" stond er lang geleden al op de Delftsblauwe tegeltjes. Omdat tijden veranderen en steeds meer mensen voorkeur hebben voor bewegend beeld boven een stuk tekst hebben we besloten om filmpjes te gaan maken over het beschermen van hout en alles wat daarmee te maken heeft. De eerste filmpjes zijn bijna klaar en in ieder geval al zover dat ze toonbaar zijn. U vindt de beschikbare video's op ons Youtube kanaal. Abonneer u op ons kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video's over hout en afwerken of kijk af en toe eens in het menu links onder de optie Video's. Een nieuw initiatief waar uiteraard nog veel te leren is dus heeft u op- of aanmerkingen? We horen het graag! Behalve de onderwerpen die we nu reeds hebben behandeld staan er nog veel meer video's gepland over alle aspecten van het afwerken van hout. Gewoon gratis en voor nop en naar we hopen voor veel houtbewerkers nuttig.

 

 

Welkom aan boord!

 

We zijn er uiteraard erg blij mee dat deze rubriek langzamerhand een vaste plaats in onze nieuwsbrief begint te krijgen. Ook deze keer kunnen we u namelijk weer informeren dat een aantal prachtige bedrijven er voor heeft gekozen om onze producten in hun assortiment op te nemen. We stellen ze hieronder graag aan u voor.

 

 

 

Willy Vanhoutte is een begrip onder met name houtdraaiers en houtsnijders in België en ver daarbuiten. Men maakt er niet alleen eigen draaibanken en copieerfreesmachines maar levert er daarnaast alle toebehoren voor de creatieve houtbewerker zoals gereedschappen, bijzondere soorten hout en fineer en natuurlijk ook hoogwaardige produkten voor het afwerken daarvan. Wij mochten in het verleden via Willy Vanhoutte onze Shellawaxproducten introduceren in België en het is ons dan ook een eer om daar nu ook onze oliën van deCokerije onder de aandacht te mogen brengen. Meer informatie vindt u via de uitgebreide website www.willyvanhoutte.be

 

 

In de media

 

Artikel over deCokerije in het ParketbladOnlangs kregen we het verzoek van een redacteur van het "Parketblad" voor een interview over onze activiteiten en natuurlijk onze oliën in het bijzonder. Het kostte wat moeite om op de afgesproken dag bij ons in de polder te geraken maar toen dat eenmaal gebeurd was was de tijd uiteraard al snel te kort. Iets wat we wel vaker mee maken als je mensen met gelijke interesses bij elkaar zet. Het resultaat is een heel verhaal geworden dat u kunt lezen door hier te klikken.

 

Wie bedrijfsmatig bezig is met hout en interesse heeft in een gratis proefexemplaar van het het Parketblad kan dat aanvragen bij Irene Semp van uitgeverij Lakerveld via irene.semp@lakerveld.nl . Wist u overigens dat uitgeverij Lakerveld ook de uitgever is van het Vakblad Meubel? Meer informatie daarover vindt u via www.meubel.nl en ook daarvoor kunnen bedrijfsmatige houtbewerkers uiteraard een gratis proefexemplaar aanvragen via bovengenoemd e-mail adres.

 

 

 

Online marketing

 

Gelukkig weet een steeds groter groeiende groep mensen inmiddels onze dealers te vinden. Daarnaast blijft echter internet voor veel mensen een waardevolle bron van informatie en dus ook een belangrijke weg om kennis met onze producten te maken. Tot voor kort deden wij alle marketing en ontwikkeling zelf maar inmiddels beginnen we daarvoor eigenlijk tijd tekort te komen. Bovendien wordt ook het aanbod van mogelijkheden steeds groter waardoor het voor ons eigenlijk niet meer zelf te doen is om ons financieel verantwoord te kunnen presenteren op platforms zoals Google Adwords, Google plus, Google bedrijfspagina's, Facebook, linkedin, Pinterest, Twitter, en noem al die andere ook maar op. Reden genoeg dus om daarvoor specialisten in te schakelen zodat we inmiddels een proeftraject van een half jaar zijn gestart met het online marketing bureau van Karel Geenen. Inmiddels zijn de eerste stappen op die weg gezet waarbij met name de zeer professionele en prettige manier van werken op valt. Over de resultaten van de inspanningen valt nog niets te zeggen omdat het traject nog maar net is gestart maar we zijn zeer hoopvol en benieuwd naar het vervolg!

 

 

Cursus Fineren: laatste kans!

  

Zoals u inmiddels begrepen zult hebben blijft het aan deze kant van de lijn ook na het overdragen van onze politoeractiviteiten nog steeds drukker en drukker worden. Mede daardoor zullen we binnenkort dan ook onze allerlaatste cursus Fineren organiseren. Wilt u dus nog alles leren over over broekstukken en strijken, over grondhout, knollen en bloemen en over boeken, bladen en banden of over vogelogen, visgraten, wortels en schillen? Kik dan direct op deze link en meld u aan voor deze praktische cursus waarin we u alles leren over fineren want dit is uw allerlaatste kans.

 

 

Stadshout: Zit daar wel muziek in?

  

Alweer enige tijd geleden mochten wij meubelmaker Rob de Looff van houtatelier Solaris op een van onze oliemiddagen ontvangen. Rob is, waarschijnlijk net als u, een gepassioneerde houtworm en werkt zijn werkstukken natuurlijk ook af met onze oliën. Onlangs kwamen wij weer in contact met Rob waarbij we iets meer tijd hadden om kennis te maken met zijn werkwijze en werkstukken. Een van de zaken waar Rob zich mee bezig houdt is Stadshout, oftewel mooie dingen maken uit hout van bomen uit de stad. Vaak bijzondere bomen maar altijd bomen waarvan bekend is waar ze hebben gestaan en waarom ze weg moesten en bovendien vaak bomen met een bijzonder verhaal. Bij bomen uit de stad denken veel mensen om een of andere reden al snel aan "waaibomenhout" maar niets is minder waar. In Rob's atelier kwamen we naast Acacia, Iepen en Eiken ook stukken Meidoorn, Taxus en en zelfs Honingboom tegen. Stuk voor stuk mooie houtsoorten waar Rob met name prachtige muziekdoosjes van maakt. Als je aan het slingertje draait hoor je een van de beschikbare melodiën maar eigenlijk is alleen maar kijken naar die doosjes ook al ruim voldoende om weer helemaal blij te worden. Meer weten over Rob's activiteiten of zijn bijzondere muziekdoosjes? Bezoek dan zijn site vol muzikaal hout: www.solarishoutatelier.com 

  

 

Twee Levens van hout

  

Twee levens van houtOok dit jaar organiseert Beeldhouwer Maarten Schepers samen met zijn team weer de houtmanifestatie Twee levens van hout in het Von Gimbornarboretum in Doorn. Een prachtige plek voor prachtige werkstukken van prachtige mensen en dus een mooie gelegenheid om (weer) uitgebreid kennis te maken met de vele takken van sport waarin hout een belangrijke rol speelt. We hebben al een kijkje in de plannen mogen nemen en ook dit jaar beloofd het weer een dagje genieten te worden voor iedereen die iets met hout, met ambacht of met vormgeving heeft. Wij zullen dit jaar niet persoonlijk aanwezig zijn maar deCokerije zal op de manifestatie vertegenwoordigd worden door Maarten Schepers (zie: www.workshop-express.nl) die u uitgebreid over de producten kan informeren. Daarnaast treft u onze producten op de manifestatie ook aan bij Stadswerkplaats Culemborg / Houtatelier Nerf (zie: www.stadswerkplaats-culemborg.nl ).

 

  

Oliemiddagen

  

deCokerije oliedagenNa de winterstop zijn we inmiddels weer begonnen met het organiseren van onze oliemiddagen. Ook dit jaar zullen we weer een aantal van die middagen verzorgen waarop we u uitgebreid informeren over het afwerken met olie en alles wat daarbij hoort. De eerstvolgende oliemiddag staat gepland voor maandag 9 mei aanstaande maar de actuele planning en meer informatie vindt u natuurlijk via het menu aan de linkerzijde of via deze link. Normaliter rekenen we € 5,= voor de koffie en dergelijke maar als u onze Youtube kennismakingsvideo even volledig bekijkt en daar een reactie onder achterlaat dan is deelname aan de oliemiddagen geheel gratis!

 

  

Een vlieger van papier...

  

Wie de afgelopen maanden een bestelling gepleegd heeft bij ons of een van onze dealers heeft tijdens het uitpakken van de bestelling waarschijnlijk de nieuwe deCokerije-flyer gevonden. Naar aanleiding van de meest gestelde vragen hebben we samen met onze dealers deze flyer ontwikkeld waarin we in het kort nog even de basisregels uitleggen die van belang zijn bij het werken met olie. De eerste dozen flyers zijn inmiddels de deur uit. Behalve de positieve reacties die we hierop krijgen merken we ook dat het aantal vragen dat we van klanten krijgen over hoe zij met de producten om moeten gaan afneemt. Prettig voor ons maar natuurlijk nog veel prettiger voor u want dat betekend dat u blijkbaar beter geïnformeerd de klus ter hand durft te nemen.

Heeft u nog geen kennis kunnen nemen van de nieuwe flyer klik dan hier om hem on-line te bekijken.

 

 

Vaak gestelde vraag: Zwarte verkleuringen...

  

We zullen de komende nieuwsbrieven steeds een vaak gestelde vraag behandelen in de hoop u ook daarmee weer wat verder op weg te helpen bij het afwerken van hout. Deze keer de vraag die we regelmatig krijgen dat hout wat buiten staat en volgens de regelen der kunst is afgewerkt na enige tijd toch zwart blijkt te worden. Helaas blijkt onze lucht in Nederland niet altijd zo schoon als we wel zouden willen zodat verreweg de meeste van die vragen gelukkig opgelost kunnen worden door het oppervlak even goed schoon te maken met een sopje van bijvoorbeeld Lijnoliezeep. Helaas zijn er naast het vuil dat uit de lucht komt ook een aantal andere redenen waarom hout ondanks een goede behandeling toch zwart kan worden. We hebben er daarom een aparte pagina over geschreven die u kunt vinden door op deze link te klikken.

 

 

Vragen, op- of aanmerkingen?

 

We hopen u hiermee weer prettig te hebben bijgepraat maar horen het natuurlijk zoals altijd graag als u vragen, op- of aanmerkingen heeft.

 

Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet maar wilt u deze wel ontvangen? Stuur dan een e-mail naar met daarin uw naam en het verzoek om de nieuwsbrief te ontvangen. We nemen u dan op in onze verzendlijst zodat u automatisch een kort bericht ontvangt zodra er een nieuwe versie is gepubliceerd. We publiceren slechts een paar maal per jaar zodat u niet bang hoeft te zijn dat we uw overspoelen met nutteloze mails. Kent u iemand die het wellicht ook leuk zou vinden om op de hoogte te blijven? Attendeer hem dan even op onze site en nieuwsbrief.