Terras schoonmaken

Terras schoonmakenIedereen die een terras of vlonder heeft weet dat het best veel werk kan zijn om dat een beetje netjes te houden. Zeker als er ook nog wat bomen in de buurt staan of als het terras bijvoorbeeld op het noorden gelegen is. Binnen de kortste keren is het terras dat er bij het aanleggen zo mooi uit zag groen en glibberig geworden van de algen of volledig vergrijst. Op deze pagina leggen we uit hoe u het terras met minder werk netjes kunt maken en houden.

Zoals hierboven al even genoemd zijn er twee zaken die we aan kunnen pakken, namelijk het vergrijzen van het hout en de vorming van alg-aanslag. Laten we eerst eens kijken naar de oorzaken daarvan...

 

Grijs geworden terras schoonmaken

Hout dat kaal is en in contact komt met de buitenlucht droogt uit en vergrijsd onder invloed van de weersomstandigheden. De oplossing om het vergrijzen te voorkomen is dan ook zorgen dat het weer geen invloed heeft of zorgen dat er geen kaal hout ontstaat. De eerste optie werkt uiteraard prima voor tuinstoelen die braaf binnen gezet worden maar is voor een terras iets minder praktisch zodat we daar niets mee op schieten. Wat voor een terras wel prima werkbaar is is het zorgen dat er geen kaal hout ontstaat. Als we er voor zorgen dat het hout constant beschermd is door een filmpje olie of vernis, komt er geen kaal hout in contact met de buitenlucht en wordt het vergrijzen voorkomen. Voor terrassen die voorzien zijn van profielplanken is vernissen vrijwel niet te doen zodat ook die optie af valt. Olie daarentegen is prima te doen en relatief snel gebeurd zodat dat de ideale oplossing is om uw geprofileerde delen mee te behandelen. De eerste keer behandelen we uitgebreid; daarna hoeft u alleen de toplaag regelmatig aan te vullen omdat die natuurlijk door de zon wordt afgebroken.

Hout dat is vergrijst kan in de meeste gevallen zijn oorspronkelijke kleur teruggegeven worden door het te behandelen met Oxaalzuur.

 

Groen geworden terras schoonmaken

Een terras dat lang nat blijft zal eerder groen worden dan een terras dat keurig droogt ligt. Zorg er dus voor dat regenwater zo kort mogelijk op uw planken blijft liggen door bij de aanleg het terras een heel klein beetje schuin te leggen. Als het terras eenmaal ligt zorgen we ervoor dat het hout niet uitdroogt en de vezels keurig gevuld zijn met olie. Als het hout niet droog is en ook keurig is gevuld blijven er geen druppels in de poriën van het hout staan, is het dus sneller droog en hebben algen dus minder kans om te gaan groeien. Ook hiervoor is een olie-afwerking dus een prima oplossing want door regelmatig onderhoud te plegen vult u de poriën met olie waardoor er dan dus geen water meer in kan dringen en het oppervlak langer mooi blijft.

Als het hout al groen geworden is dan werkt oxaalzuur en een harde borstel prima. Oxaalzuur kan ook tuinplanten vernielen. Als u dus een mooie border vlak tegen de terras heeft staan werkt u bij voorkeur niet met Oxaalzuur maar kiest u er voor om het hout schoon te maken met Lijnoliezeep en een harde borstel. Deze link springt naar onze Lijnoliezeep voor natuurlijk  terras schoonmaken. 

 

Nu al zin gekregen in de klus? Bestel dan hieronder eenvoudig alle producten die u nodig heeft, wacht op een paar dagen mooi, droog weer en begin met uw terras schoonmaken.

!

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

Oxaalzuur, 1 kilo

deCokerije
8719189250237
Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

Impregneer Olie

Volledig natuurlijke Impregneerolie

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen  

Klik hier om naar de detail informatie van de Impregneerolie te springen

 

Tip!

Bestelt u een jerrycan olie? Bestel dan direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Bankirai Olie

Misschien wel de meest hoogwaardige Bankirai Olie uit natuurlijke ingrediënten met een laag verbruik en met zeer weinig oplosmiddelen.

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

Klik hier voor de detail informatie van Bankirai Olie

 

Tip!

Bestelt u een jerrycan olie? Bestel dan direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee.U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie makkelijk aftappen zonder te knoeien.

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLoss Bags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

Dit product is helaas tijdelijk niet leverbaar. We verwachten de volgende batch half oktober te ontvangen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en afgifte van de olie.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Terras schoonmaken? Op deze pagina leest u hoe u dat snel, eenvoudig en goed kunt doen!