Gekookte Lijnolie Gamma

Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over onze, al dan niet, Gekookte Lijnolie

gekookte lijnolie gamma, gekookte lijnolie gamma, gekookte lijnolie gammaGekookte lijnolie is waarschijnlijk de meest bekende oliesoort voor het conserveren van allerlei soorten hout. En dat is natuurlijk niet voor niets omdat dit product honderden jaren is gewonnen uit lokaal verbouwd lijnzaad. Tegenwoordig is lijnzaad een commodity geworden en wordt het met name in Canada verbouwd. Er zijn van de ruwe basis olie allerlei soorten olie te maken en dat gebeurd dan ook waardoor er dus ook allerlei producten ontstaan die verschillen in kwaliteit. Wist u bijvoorbeeld dat sommige soorten "gekookte" lijnolie eigenlijk helemaal geen gekookte lijnolie zijn... In de tekst hieronder zullen we proberen om u een klein beetje wegwijs te maken in de verschillende soorten Lijnolie die er zoal zijn.

 

Ons complete gekookte Lijnolie gamma is gebaseerd op één heel ouderwets plantje. De grondstof voor het maken van de gekookte lijnolie producten uit ons gekookte lijnolie gamma is namelijk rauwe lijnzaadolie wat wordt geperst uit lijnzaad. Meer informatie over deze grondstof voor ons complete Gekookte Lijnolie Gamma leest u op de rauwe lijnzaadolie pagina waar u heen kunt springen door op deze link te klikken. U vindt daar informatie over het olievlas wat de natuurlijke grondstof is.

Door rauwe lijnolie op de juiste temperatuur te verkoken wordt de chemische samenstelling  ervan veranderd waardoor ook de eigenschappen veranderen. Bij het koken van de olie komt heel wat meer kijken dan veelal gedacht wordt. Het is dus iets meer dan even een pannetje rauwe lijnzaadolie tot 100 graden verwarmen. De meeste lijnolie wordt in volcontinue bedrijven geproduceerd. Zoals gezegd komt de grondstof vooral uit Canada.

Om rauwe lijnzaadolie om te toveren tot gekookte lijnolie wordt de olie tot ongeveer 200 graden Celsius verwarmd in speciaal daarvoor ontwikkelde ketels. Boven een bepaalde temperatuur ontstaat een exotherme reactie zodat het proces zelf warmte gaat genereren. Tijdens dit proces gaan de moleculen in de lijnolie onderling verbindingen aan waardoor deze niet langer als losse "draden" in de olie drijven maar "vernetten" tot een raster van moleculen. Een dergelijk raster vormt een sterkere en elastischer film dan de losse moleculen uit de rauwe lijnolie. Bovendien kan de olie door de gewijzigde samenstelling daarna ook beter een verbinding aan gaan met zuurstof waardoor een drogende olie ontstaat. Enkele verschillende soorten die ontstaan na het koken of verwerken van lijnolie zijn:

 

Gekookte Lijnzaadolie

Gekookte lijnzaadolie wordt verkregen door rauwe lijnolie tot circa 200 graden te verhitten en toevoegingen bij te voegen waardoor de eigenschappen veranderen en een natuurlijk drogende olie ontstaat.

 

Dubbel Gekookte Lijnzaadolie

Door de olie nogmaals te koken wordt de zuurgraad verder verlaagd waardoor een minder agressieve olie wordt verkregen. Dit is de standaard kwaliteit in ons Gekookte Lijnolie

 

Standolie (Lijnolie)

Standolie is een gekookte en geraffineerde lijnolie die over het algemeen sterk ingedikt is door langdurige verkoking. Het wordt onder andere toegepast om verf elastischer te maken en meer glans te geven. Het vergeelt minder dan gewone gekookte lijnolie en vormt na droging een glanzende, elastische laag die bovendien erg duurzaam is.

 

Geraffineerde Lijnzaadolie

Geraffineerde lijnolie is gekookte lijnolie die is behandeld met bleekaarde waardoor de slijmstoffen uit de lijnolie gehaald worden en tevens de kleur van de olie lichter wordt.

 

Verrijkte Gekookte Lijnolie

Verrijkte Gekookte lijnolie is een daadwerkelijk gekookte Lijnzaadolie waar bovendien Tungolie aan is toegevoegd om de kwaliteit nog verder te verbeteren. Klik hier voor Verrijkte Gekookte Lijnolie.

 

Geblazen Lijnzaadolie en "gekookte Lijnzaadolie"

Naast deze echte gekookte Lijnolie-soorten wordt er door sommige bedrijven ook een mix van rauwe Lijnolie met siccatief op de markt gebracht als "gekookte Lijnolie". Veelal gaat het dan echter om geblazen lijnolie. Geblazen Lijnolie wordt verkregen door rauwe Lijnolie te verhitten, er een siccatief aan toe te voegen en er vervolgens lucht door te blazen. Op die manier ontstaat een olie met een bruine kleur die snel droogt en daardoor vaak wordt verward met echte gekookte Lijnzaadolie.. 

 Gekookte Lijnolie Gamma

!

Dubbel Gekookte Lijnzaadolie

deCokerije
8719189250190
Gekookte lijnzaadolie

Gekookte lijnzaadolie is uitstekend geschikt voor het impregneren van hout om dit te conserveren maar kan daarnaast ook prima gebruikt worden voor het bewaren van kwasten, het oliën van ladders en dergelijke.

Klik hier voor de detail informatie van gekookte lijnolie

Lijnzaadolie kan desgewenst verdund worden met Terpentijnolie.

 

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Verrijkte Gekookte Lijnolie

Échte Gekookte Lijnzaadolie zoals het ooit bedoeld was...

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie

 

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Levensduurverlenger, 0,5 liter

Levensduurverlenger verlengd de levensduur van natuurlijke oliën bij gebruik buiten met ongeveer 25%. Eén blikje van 500 ml is voldoende voor ongeveer 10 liter olie.

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes
  • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

Stoplossbags: MDF Vulhulp

Stoplossbag vulhulp
Met deze vulhulp van MDDF hangt u de Stoplossbag eenvoudig aan de werkbank zodat u uw handen vrij hebt om de Stoplossbag te vullen

StopLoss Bags: Slangensetje

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!