Stoplossbags

Olie, verf of vernis bewaren was tot voor kort altijd lastig. Zodra u het blik open heeft gemaakt komt er zuurstof bij en begint de verf, lak of olie al in het blik te drogen met vellen of andere smurrie en dus een bedorven product tot gevolg. Daarnaast was natuurlijk ook het goed hersluiten en na enige tijd weer weer open krijgen van de verpakkingen altijd een probleem. We schrijven uitdrukkelijk wás want inmiddels behoren die problemen tot het verleden door de uitvinding van de Stop Loss Bags

De ideale manier om olie, verf en vernis in uitstekende conditie te houden. Omdat ook onze oliën de bovengenoemde problemen kennen zijn wij  importeur voor Nederland van deze bewaarzakken. Deze zakken bestaan uit 3 lagen speciaal geformuleerd plastic dat geen zuurstof door laat en waar ook olie, verf of vernis niet door kan verdampen. Door dat de zakken kunnen worden vervormd is het heel eenvoudig om voor het sluiten even de lucht uit de verpakking te knijpen en dan pas de dop er op te draaien. Zo voorkomt u uitdrogen van de olie of verf en kunt u dus de complete verpakking blijven gebruiken.

 

De zakken zijn uiteraard herbruikbaar en kunnen eenvoudig worden gevuld met de bijbehorende trechter. Om een normale plastic trechter te kunnen aansluiten hebben we vulsetjes in het assortiment waarmee u de aansluiting kunt maken.

De zakken hebben een inhoud van 1 liter en zijn geschikt voor het bewaren van olie-, water- en alcohol-gebaseerde producten. De bodem van is zo ontworpen dat de zak vanzelf rechtop blijft staan als hij wordt of is gevuld.

Zodra u een blik olie opent giet u deze direct over in een StopLossBag door bijvoorbeeld gebruik te maken van de universele trechter. Wie liever gebruik maakt van standaard trechters sluit de trechter op de zak aan met behulp van het vulsetje.

Zodra het blik leeg en de zak vol is knijpt u de lucht uit de zak en sluit u deze met de bijgeleverde dop.

Voor gebruik gaat u eenvoudig als volgt te werk:

 • Verwijder de dop van de zak,
 • Tap de gewenste hoeveelheid olie af,
 • Knijp de lucht uit de zak,
 • Sluit de zak met de StopLossBags dop.

 

Tips en Trucs!

 • Heeft u geknoeid tijdens het vullen? Poets dan de vulset en de mond van de StopLoss Bag eerst goed schoon en droog om te voorkomen dat de trechter opnieuw los schiet doordat alles glad is.
 • StopLoss Bags zijn niet geschikt om complexe lakken te bewaren die een of meer van de volgende stoffen bevatten: aceton, benzeen, thinner, MEK (methyl ethyl keton), tolueen of xyleen. Bewaar dergelijke producten in de originele verpakking.
 • Als er een luchtbel in de top van de zak achterblijft kan dit op termijn enig droogsel veroorzaken. Normaliter kan dit met behulp van een pincet eenvoudig verwijderd worden maar beter is natuurlijk om te zorgen dat alle lucht uit de zak is voor u de dop dicht doet. 
 • Bent u niet in staat om alle lucht uit de zak te verwijderen? Leg de zak dan plat in plaats van deze rechtop te zetten. Er ontstaat dan minder droogsel. Zorg er wel voor dat de luchtbel in het midden van de zak zit en niet tegen de lasnaad van de zak.
 • Mocht er toch droogsel ontstaan, verwijderd dit dan met behulp van een 190 micron verf-filter.
 • Spoel na gebruik van het laatste beetje olie of vernis de zak direct schoon met een passend oplosmiddel om te voorkomen dat de restanten in de zak gaan drogen. Vul de zak daarvoor met ongeveer 1/3 liter oplosmiddel en was deze schoon door de zak te bewegen en samen te knijpen.
 • Gebruik de StopLoss Bags dus niet alleen voor het olie of vernis maar reserveer ook een aparte zak voor het bijpassende oplosmiddel. 
 • Gooi overtollige olie of lak bij voorkeur niet terug in de zak omdat de kwaliteit daarvan inmiddels achteruit gegaan kan zijn en dus de kwaliteit van uw nog nieuwe olie of vernis aan kan tasten.
 • Schud met name (half-) matte vernis-soorten goed voor u deze overgiet in de StopLoss Bags zodat alle ingredienten mee komen. Ook tijdens bewaren in de zak kunnen er ingredienten van sommige afwerk-produkten uitzakken. Schudt in dat geval dus ook de zak alvorens weer wat van het product uit te schenken.
!

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

 • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
 • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
 • 1 universele trechter
 • 1 set van 4 reserve dopjes
 • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

 • Universele trechter en/of
 • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLoss Bags: Slangensetje

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

Stoplossbags: MDF Vulhulp

Stoplossbag vulhulp
Met deze vulhulp van MDDF hangt u de Stoplossbag eenvoudig aan de werkbank zodat u uw handen vrij hebt om de Stoplossbag te vullen

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!