Oxaalzuur kopen

Oxaalzuur kopenOxaalzuur wordt gekocht om verschillende redenen. Het kent namelijk verschillende toepassingen. Belangrijkste toepassing is het herstellen van verkleuringen in hout. Oxaalzuur geeft namelijk ook vergrijsd hout zijn oorspronkelijke kleur terug, het verwijderd zwarte strepen door water en het wordt ook gebruikt om roest aanslag te verwijderen. In opgeloste vorm heet het Ontweringswater en wordt oxaalzuur ook veelvuldig gebruikt voor het verwijderen van kalkaanslag op schepen.

Oxaalzuur, wat ook wel Zuringzuur wordt genoemd, wordt geleverd in kristalvorm en wordt opgelost in water waarna het ook wel ontweringswater of weerplekken-reiniger wordt genoemd. Het wordt dan ook gebruikt om "het weer" uit houten werkstukken, kleding en dergelijke te verwijderen.

 

Omdat veel kant en klare ontweringswater-producten vooral "veel water maar weinig ontwering" bevatten kiezen wij er voor om alleen de werkzame stof te leveren. Dat scheelt niet alleen in transportkosten omdat er niet onnodig water verplaatst hoeft te worden maar daarmee kunt u ook eenvoudig zelf de sterkste oxaalzuur-oplossing maken die hiermee gemaakt kan worden. U werkt er als volgt mee:

 • Los circa 100 gram van de kristallen op in een liter water. Warm water gaat het snelst; voor koud water laat u de oplossing een dag staan en schudt u af en toe. Bij de 50-grams verpakkingen vult u het geleverde potje eenvoudig aan met water.
 • Breng het ontweringswater met een kwast aan op de verkleuring en laat dit op natuurlijke wijze drogen.
 • Zo nodig de oxaalzuurbehandeling herhalen tot de verkleuring verdwenen is.
 • Als de verkleuring is verdwenen zal er mogelijk een lichte plek voor in de plaats zijn gekomen.
 • Behandel nu het hele oppervlak (dus niet alleen de verkleuring)  met de oplossing en laat dit opnieuw intrekken.
 • Tot slot goed na-spoelen met schoon water om het zuur te neutraliseren en alle achter gebleven kristallen te verwijderen.
 • Laten drogen en het oppervlak verder behandelen met een product naar keuze.

 

Dit product wordt onder andere gebruikt om:

 • Vergrijsde tuinmeubelen, vlonders, pergola's en dergelijke hun oorspronkelijke kleur terug te geven
 • Zwarte water strepen uit houtsoorten zoals bijvoorbeeld Eiken te verwijderen
 • Roestvlekken uit houten oppervlakken en kleding te verwijderen
 • Roestspikkels van auto's te verwijderen
 • Vlieg-roest op machines of andere metalen delen weg te halen
 • Polyester schepen te ontdoen van kalkaanslag

 

De mensen die hier Oxaalzuur kopen gebruiken dat onder andere om ongeveer 90% van de verkleuringen in hout en textiel door vocht of roest te herstellen. Voordat u het zuur gebruikt lost u de kristallen op in water. Als u koud water gebruikt laat u het mengsel een dagje staan, gebruikt u flink heet water dan lossen de kristallen vrijwel direct op en kunt u dus sneller aan de slag. U krijgt daardoor ontweringswater waarmee onder andere vergrijsde oppervlakken zoals tuinmeubelen, vlonders en pergola's hun natuurlijke kleur kan worden terug gegeven. U kunt maximaal ongeveer 100 gram kristallen oplossen in een liter water. Voegt u meer kristallen toe dan zal niet alles meer oplossen. Dat is normaal en geen probleem want tijdens gebruik zal het water-niveau uiteraard zakken zodat af en toe vers water kan worden toegevoegd. Zolang er zich nog onopgeloste kristallen in de pot bevinden heeft u de maximale sterkte van de oplossing. Als na verloop van tijd alle kristallen zijn opgelost wordt de concentratie minder en is het tijd om een verse pot aan te schaffen.  

 

 

!

Oxaalzuur, 1 kilo

deCokerije
8719189250237
Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van hout dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Cocosborstel

deCokerije
8713884025916

Werkborstel Cocos voor het schoon schrobben van grijs of groen geworden oppervlakken.

Deze werkborstel is gemaakt van hout en cocosvezels en dient dus, net als bij ouderwetse kwasten, voor gebruik eerst een nacht in water gelegd te worden om het hout uit te laten zetten en zo te voorkomen dat de haren spontaan uitvallen.

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Lijnolie zeep, stenen kruik van 750 ml

Lijnolie zeep voor het schoonmaken van vervuilde oppervlakken.

Inhoud: 750 ml

Deze zeep bevat geen parfum of andere geurstoffen.

We leveren dit product niet in plastic flessen maar in milieuvriendelijke stenen kruiken.

deCokerije Emmer

Een stevige kunststof emmer van 12 liter. Handig voor het schoonmaken met Lijnoliezeep of het herstellen van de kleur van het hout met Oxaalzuur.