Terpentijnolie kopen

Terpentijnolie kopen? Op deze pagina vertellen we u een aantal achtergronden van terpentijn die wellicht handig zijn.

Deze pagina gaat over Terpentijnolie kopen en alles wat daarbij hoort. Zo vertellen we u hier onder andere het verschil tussen Terpentijn en Terpentine en leggen we uit waar Terpentijnolie vandaan komt.Terpentijn is een natuurlijk oplosmiddel dat wordt gewonnen door sap van naaldbomen en te destilleren. Het sap kan op verschillende manieren worden verkregen. In sommige gevallen wordt het gewonnen door de bast t beschadigen en vervolgens het sap op te vangen; bij andere methodes wordt het gewonnen uit de wortels van gekapte bomen of wordt het geëxtraheerd uit dennenappels.

Omdat vroeger de kwaliteit van de apparatuur en natuurlijk ook de kennis van het destilleren minder was scheelde de kwaliteit van de Terpentijnolie nogal, afhankelijk van waar deze gewonnen was. Zo sprak men niet direct van Terpentijnolie maar bijvoorbeeld van Portugese Terpentijn, Franse Terpentijn of Venetiaanse Terpentijnolie. Hoe het ook genoemd wordt: Terpentijn is het ideale oplosmiddel voor allerlei oliën en wassen die moeder natuur voor ons heeft gemaakt. 

 

Terpentijn, Gomterpentijn of Terpentijn olie is de vluchtige substantie die wordt gewonnen aan het eind van het rectificatie proces (het destillleren van de boomhars dus). De harde substantie die achterblijft aan het eind van het destilleer proces is Colofonium, een zeer gewaardeerde hars soort die een bijzonder groot aantal toepassingen kent. Zo wordt het onder andere bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van allerlei vernissen. Het wordt ook wel Vioolhars genoemd omdat het bij een strijkstok van een strijkinstrument als de viool wordt gestreken om het haar van de stok een veel hogere wrijving met de snaar te geven .

 

Terpentine en Terpentijn worden vaak geheel ten onrechte door elkaar gebruikt. Er zijn zelfs producenten die beide namen op hun product zetten wat de spraakverwarring helaas niet te n goede komt want het zijn twee heel verschillende oplosmiddelen met hele verschillende eigenschappen. Dergelijke fabrikanten proberen dus de indruk te wekken dat ze een soort Bananen-vla met echte stukjes Aardbei verkopen....Terpentijn is, zoals we hierboven hebben beschreven, een product van moeder natuur en heeft een hoog oplossend vermogen. Terpentine op haar beurt wordt gemaakt uit aardolie, heeft een lager oplossend vermogen en kent nog meer andere eigenschappen...

Wist u dat veel mensen terpentijn lekker vinden ruiken en zeggen dat het naar Boenwas ruikt (eigenlijk is het net andersom: Terpentijn ruikt niet naar Boenwas maar Boenwas ruikt naar Terpentijn omdat dat het oplosmiddel is dat daarvoor wordt gebruikt. Deze min of meer prettige lucht is echter een "instinker" omdat dat, in combinatie met het feit dat het een natuurproduct is, de indruk zou kunnen wekken dat het onschadelijk zou zijn en dat is niet zo; ook terpentijn olie is schadelijk dus denk daar aan bij het Terpentijnolie kopen. 

 

Venetiaanse terpentijn is weer een iets andere variant en minder van belang op deze pagina over Terpentijnolie kopen. Die Terpentijn is een dik vloeibare, ietwat geelachtige variant die bestaat uit een mengsel van onder andere terpentijnolie en Colofonium. Wij gebruiken zelf geen Venetiaanse Terpentijn maar wel gebruiken we in onze producten Colofonium voor het maken van de Verbeterde Danish Oil.

 

Terpentijnolie kopen Terpentijnolie kopen Terpentijnolie kopen 

!

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Terpentijnlie kopen Terpentijnolie kopen