Ontweringswater kopen

Ontweringswater kopen? Ontweringswater is niets meer dan een oplossing van Oxaalzuur in water en wordt gebruikt om allerlei verkleuringen in hout en textiel te herstellen en om polyester schepen van hun kalkaanslag te ontdoen.Ontwerings water koopt u niet maar kunt u heel eenvoudig zelf maken door Oxaalzuur op te lossen in water. Door dit zelf te maken besparen we samen niet alleen op onnodige kosten voor transport voor het heen en weer rijden van flessen met voornamelijk water maar kunt u ook eenvoudig zelf bepalen hoe sterk u de oplossing wilt maken en dat is natuurlijk erg prettig. Koopt u ontwerings water als kant-en-klaar product dan krijgt u meestal producten die slechts 3% oxaalzuur bevatten. Het is dus eigenlijk een veel beter plan om zelf aan de slag te gaan en eenvoudig 10% oxaalzuur op te lossen in water. Daardoor krijgt u een aanmerkelijk krachtiger product en bent u ook nog eens heel veel goedkoper uit. Omgerekend kost een kilo oxaalzuur bij veel bouwmarkten vaak meer dan € 200,= terwijl een kilo oxaalzuur bij ons slechts € 17,95 kost. Hoe dat kan? Bij ons betaald u niet voor het water...

 

Ontwerings water wordt onder andere gebruikt voor:

  • Het herstellen van de oorspronkelijke kleur van hout dat vergrijsd is. Hiermee worden dus vergrijsde tuinmeubelen, pergola's, vlonders en dergelijke snel en eenvoudig ontdaan van hun groene aanslag en vergrijsde uiterlijk waarna ze er weer als nieuw bij staan of liggen.
  • Het herstellen van verkleuringen door bijvoorbeeld water dat langs Eiken is gelopen. Dergelijke water-sporen geven lelijke vlekken die met weinig andere middelen kunnen worden verwijderd maar opgelost oxaalzuur is daarvoor het aangewezen middel.
  • Verwijderen van vliegroest op bijvoorbeeld auto's die langs het spoor hebben gestaan of waar iemand in de buurt bezig is geweest met een slijptol.
  • Verwijderen van kalkaanslag op polyester schepen. Veel makkelijker dan met Ontwerings water van 10% gaat deze klus niet worden.

 

Ontweringswater kopen doen we dus niet meer maar we maken dat gewoon zelf door Oxaalzuur op te lossen in water. Wij leveren het oxaalzuur alleen nog in emmertjes van 1 kilo. Met zo'n emmertje kunt u 10 liter oplossing maken en daarmee kunt u een heel eind weg smeren. Een uitgebreidere beschrijving van het werken met oxaalzuur en het behandelen van hout, polyester en kleding daarmee kunt u vinden op onze pagina over Oxaalzuur.

!

Oxaalzuur, 1 kilo

deCokerije
8719189250237
Oxaalzuur voor het herstellen van de oorspronkelijk kleur van hout dat vergrijsd is of weer-plekken heeft

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.