Was olie

Was olie

Wasolie, waxolie, hardwasolie en Hardwaxolie zijn verschillende namen voor producten die als basis een mix van olie en was hebben waarbij de ingredienten grotendeels de kwaliteit er van bepalen.De term Was olie zegt eigenlijk niet zoveel omdat de eigenschappen van een dergelijk product afhangen van wat de betreffende fabrikant in zijn product heeft gestopt. Zo kan men eenvoudig Was olie maken uit een mix van ongezuiverde zachte bijenwas en goedkope Lijnzaadolie maar kan men ook product met dezelfde naam maken op basis van Tungolie en bijvoorbeeld hoogwaardige Carnaubawas. In dat laatste geval heeft u uiteraard een hele andere kwaliteit en wordt een dergelijk product dan ook vaak Hardwasolie of Hardwaxolie genoemd om het onderscheid aan te geven met de goedkopere producten.

Welke soort wasolie dan ook het best geschikt is voor uw toepassing hangt af van het beschikbare budget en het gebruik er van. Zo kunt u voor een goedkoop televisiemeubel wellicht prima volstaan met een van de goedkopere soorten wasolie maar zal het toepassen van zo'n goedkoop product op bijvoorbeeld een keukentafel of een vloer natuurlijk al heel snel tot teleurstellingen leiden omdat een goedkope wasolie daar eenvoudigweg veel te zacht en te kwetsbaar voor is. Wordt daarentegen gekozen voor een kwalitatief beter product op basis van Tungolie en Carnaubawas dan is de aangebrachte afwerking aanmerkelijk sterker, waterbestendiger en beter bestand tegen schoonmaakmiddelen. Klik op deze link om naar de detail pagina van de Hardwaxolie van deCokerije te springen

 

Wasolie of Hardwaxolie? Onze Wasolie wordt Hardwaxolie door de hoogwaardige Tungolie en Carnaubawas. Hoewel het dus een wasolie is noemen we het niet zomaar Wasolie omdat het door de juiste ingrediënten Hardwaxolie genoemd mag worden.

Onze Wasolie / Hardwaxolie is niet voor niets een van de sterkste soorten wasolie op de markt. Hieronder noemen we de twee belangrijkste ingredienten die er met diverse anderen ingrediënten voor zorgen dat onze Wasolie daadwerkelijk Hardwaxolie wordt.

 

 

Tungolie is een van de sterkste oliën die moeder natuur voor ons maakt en wordt dan ook niet voor niets vaak de Koningin onder de oliën genoemd. Geen wonder dus dat we juist die olie hebben gekozen als hoofdingrediënt voor het maken van onze Wasolie / Hardwaxolie. Klik hier voor de detail pagina over Tungolie en lees waarom we door het gebruik van Tungolie niet meer over zomaar een wasolie spreken.

 

Van Carnaubawas wordt wel gezegd dat het in pure vorm net zo hard is als beton. Zo erg is het naar onze mening ook weer niet maar dat het misschien wel de allersterkste wassoort is die we op deze planeet kennen daar zijn we het wel over eens. Genoeg reden dus om deze was als tweede hoofdingrediënt in te zetten bij het maken van onze wasolie.

Wasolie uitTungolie en Carnaubawas

  Wasolie van deCokerije bevat Tungolie

!

Hardwaxolie, 1 liter

deCokerije
8719189250077

Hardwax olie zonder oplosmiddel. Deze olie is iets dikker maar gunstiger in verbruik. Bij gemiddeld verbruik is een blik voldoende voor het eenmaal behandelen van 30 tot 34 vierkante meter.

klik hier voor de detailpagina over Hardwaxolie

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Levensduurverlenger, 0,5 liter

Levensduurverlenger verlengd de levensduur van natuurlijke oliën bij gebruik buiten met ongeveer 25%. Eén blikje van 500 ml is voldoende voor ongeveer 10 liter olie.

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

 

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes
  • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

Stoplossbags: MDF Vulhulp

Stoplossbag vulhulp
Met deze vulhulp van MDDF hangt u de Stoplossbag eenvoudig aan de werkbank zodat u uw handen vrij hebt om de Stoplossbag te vullen

StopLoss Bags: Slangensetje

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!

Wasolie