Lijnolie Hout

Introductiepagina voor Lijnzaadolie

Lijnolie hout, Lijnolie hout, lijnolie houtLijnolie hout? U kwam op deze pagina omdat u zocht naar informatie over lijnzaadolie. Klik op deze link om naar de algemene lijnoliepagina te springen of kijk in het linker menu onder de optie "Product informatie" en vervolgens "Lijnolie". Via de daaruit volgende submenu's kunt u meer informatie opvragen over de verschillende soorten lijnzaadolie. Kijk daarnaast ook eens onder de overige menu-opties om u te laten informeren over Tungolie en de daarvan afgeleide producten.

Olie is een van de oudste en beste manieren om allerlei houten voorwerpen te conserveren en Lijnzaadolie is daarbij een van de oudste oliesoorten die daarvoor gebruikt werd. Er zijn aanwijzingen dat die oliesoort reeds in de 6e eeuw werd gebruikt voor het conserveren van allerlei materialen.

 

Hoewel veel mensen denken dat wat wij doen "state of the art" is, werken we dus eigenlijk gewoon met hele ouderwetse producten en verwerken we die alleen met de meest moderne kennis van nu. Ouderwetse producten in een moderne jas dus is wat deCokerije doet en ook zo bijzonder maakt. Wij werken niet alleen met de modernste kennis maar gebruiken voor het maken van onze producten ook uitsluitend natuurlijke ingrediënten en maken de meeste van onze producten volledig zonder oplosmiddel. Waar nog wél oplosmiddel nodig is gebruiken we ook daarvoor zo min mogelijk zodat onze producten zich ook op dat punt sterk van alle andere producten op de markt onderscheiden. Wist u bijvoorbeeld dat een beetje doorsnee olie die u bij een bouwmarkt koopt al snel 70% of nog meer oplosmiddel bevat? En dat terwijl u dacht een blik olie gekocht te hebben...

 

Behalve dat onze producten volledig natuurlijk en dus goed voor het milieu zijn is ook de rest van ons proces zo milieuvriendelijk mogelijk ingericht. Zo ontstaan er vrijwel geen afvalstoffen bij de productie van onze oliën en verpakken we onze producten in recyclebare metalen blikken of stenen kruikjes. Bij het inpakken van de ontvangen bestellingen werken we met volledig recyclebare kartonnen dozen, papieren plakband en gebruiken we daarbij als opvulling en ter bescherming volledig natuurlijke, afbreekbare verpakkingschips uit maiszetmeel die, als u ze zelf niet kunt hergebruiken, gewoon in de groene bak kunnen om gecomposteerd te worden. Weg gooien op de eigen composthoop mag natuurlijk ook.

 

Naast verschillende soorten Lijnzaadolie vindt u op deze site ook allerlei andere soorten zoals Tungolie, Impregneerolie, Bankiraiolie, Teakolie en nog veel meer. Via het menu van deze site vindt u niet alleen alle informatie over de verschillende oliesoorten die wij maken maar vindt u ook werkinstructies voor specifieke houtsoorten, tips- en trucs, video's over verschillende onderwerpen en natuurlijk de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

Heeft u na het doornemen van deze site nog aanvullende vragen of wilt u graag advies voor de beste behandeling van uw werkstuk neem dan gerust contact met ons op. Dat gaat het prettigst door een mail te sturen naar info@hout-olie.nl. We kunnen u dan het makkelijkst van alle benodigde informatie voorzien om de behandeling van uw project tot een succes te maken.

 

Zoekwoord: Lijnolie hout

!

Dubbel Gekookte Lijnzaadolie

deCokerije
8719189250190
Levertijd:3-5 dagen
Gekookte lijnzaadolie

Gekookte lijnzaadolie is uitstekend geschikt voor het impregneren van hout om dit te conserveren maar kan daarnaast ook prima gebruikt worden voor het bewaren van kwasten, het oliën van ladders en dergelijke.

Klik hier voor de detail informatie van gekookte lijnolie

Lijnzaadolie kan desgewenst verdund worden met Terpentijnolie.

 

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Verrijkte Gekookte Lijnolie

Échte Gekookte Lijnzaadolie zoals het ooit bedoeld was...

Kijk hieronder om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie

 

Tip!

Bestel ook direct een jerrycan opener en een jerrycan kraan mee. U kunt de jerrycan dan eenvoudig openen en sluiten en de olie aftappen zonder te knoeien.

Tip!

Voeg voor buitengebruik circa 5% levensduurverlenger toe om de levensduur van deze olie met ongeveer 25% te verlengen zodat minder snel onderhoud nodig is.

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Levensduurverlenger, 0,5 liter

Levensduurverlenger verlengd de levensduur van natuurlijke oliën bij gebruik buiten met ongeveer 25%. Eén blikje van 500 ml is voldoende voor ongeveer 10 liter olie.

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Veiligheidsbril

Veiligheidsbril
Bolle veiligheidsbril

Bolle werkbril van kunststof.

 

Kwast Houten Blokwitter

deCokerije
8719189250442

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

 

Kwast patentpunt maat 16

deCokerije
8719189250466

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Verfbakje met beugel en roller

Verfbakje met beugel en roller. Geschikt voor het verwerken van al onze oliesoorten en Nanopantser.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. 

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

StopLoss Bags: Starter Set

Wie wil beginnen met de Stoploss bags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLoss Bags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes
  • 1 vulhulp 

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen.

StopLoss Bags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBag zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbag.

 

Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbag vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

Stoplossbag Vulhulp

Stoplossbag vulhulp
Met deze vulhulp hangt u de Stoplossbag eenvoudig aan de werkbank zodat u uw handen vrij hebt om de Stoplossbag te vullen

StopLoss Bags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBag wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBag trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLoss Bag.

StopLoss Bags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBag. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt.

Let op:

Deze dopjes passen alleen op de Stoplossbags van 1 liter, niet op de bewaarzakken van 3 liter!

Lijnolie hout