Oliemolen Het Pink

Op oliemolen Het Pink in Koog aan de Zaan (gemeente Zaanstad) wordt nog op pure windkracht lijnolie geslagen die vervolgens door deCokerije wordt bewerkt tot hoogwaardige gekookte lijnolie.Oliemolen Het Pink is één van de laatste werkende oliemolens van de Zaanstreek en staat vlakbij het molenmuseum en niet ver van de Zaanse Schans. Op oliemolen Het Pink wordt door een enthousiast team van vrijwillige molenaars nog op ambachtelijke wijze lijnolie geslagen.

De molenaars van oliemolen Het Pink slaan rauwe lijnolie uit lijnzaad. 

 

Wilt u meer weten over de Zaanse oliemolen Het Pink? Klik dan op deze link om naar de website van oliemolen Het Pink te springen (de link opent in een nieuw venster). U vindt op die site o.a. de geschiedenis van de molen, uitleg over de werking en natuurlijk bezoekersinformatie.

 

Deze foto toont de zware, zogenaamde kantstenen waarmee lijnzaad wordt geplet alvorens verder verwerkt te worden in onder andere de voorslag

De pagina over oliemolen het Pink in Koog a/d Zaan

oliemolen het Pink oliemolen het Pink oliemolen Pink oliemolen het Pink oliemolen het Pink

!

Levensduurverlenger, 0,5 liter

Levensduurverlenger verlengd de levensduur van natuurlijke oliën bij gebruik buiten met ongeveer 25%. Eén blikje van 500 ml is voldoende voor ongeveer 10 liter olie.

Oliemolen Het Pink van de Zaanse Schans