Bestellen: Olie
Op deze pagina treft u al onze olieproducten aan en kunt u deze eenvoudig bestellen
!

Bankirai Olie

deCokerije
8719189250008

Misschien wel de meest hoogwaardige Bankirai Olie uit natuurlijke ingrediënten met een laag verbruik en met zeer weinig oplosmiddelen.

Klik hier om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie van Bankirai Olie

Dubbel Gekookte Lijnzaadolie

Gekookte lijnzaadolie

Gekookte lijnzaadolie is uitstekend geschikt voor het impregneren van hout om dit te conserveren maar kan daarnaast ook prima gebruikt worden voor het bewaren van kwasten, het oliën van ladders en dergelijke.

Klik hier voor de detail informatie van gekookte lijnolie

Lijnzaadolie kan desgewenst verdund worden met Terpentijnolie of met deCokerije White Spirit

Hardhout Olie

hardhout olie
hardhout olie

Hardwax Olie

Hardwax olie

Impregneer Olie

Rauwe Lijnolie, 250 ml

Rauwe lijnzaadolie

Deze rauwe of koud geslagen Lijnolie is geslagen op oliemolen Het Pink in Koog aan de Zaan en wordt in pure vorm onder andere gebruikt voor het in-oliën van hout en het soepel houden van kwasten.

 

Klik hier voor de detail informatie van rauwe lijnolie

 

Rauwe lijnolie kan verdund worden met Terpentijnolie.

Dit product is tijdelijk niet beschikbaar

Rauwe Tungolie (Chinese Houtolie)

Rauwe Tungolie

Tungolie of Chinese houtolie is de koningin onder de hout-oliën en kent een groot aantal toepassingen. Het is één van de belangrijkste ingrediënten van onze kant en klaar producten.

 

Klik hier voor de detail informatie van Tungolie

Tungolie kan desgewenst verdund worden met Terpentijnolie.

 

Let op:

  1. Deze Rauwe Tungolie kent een droogtijd van minimaal een week. Wilt u sneller werken kies dan voor de Verbeterde Tungolie (= Gekookte Tungolie)
  2. Bij lagere temperaturen kristalliseren de van nature in rauwe Tungolie aanwezige wasdeeltjes uit wat zichtbaar wordt als een witte substantie. Dit is eenvoudig op te lossen door de olie even in een bak flink warm water te zetten (40 graden of meer) tot de wasdeeltjes weer volledig zijn opgelost en een heldere olie is verkregen. Een 5-liter jerrycan Rauwe Tungolie kan ook circa 4 minuten in de magnetron op 700 Watt verwarmd worden om de was weer op te lossen.De Verbeterde Houtolie kent dit verschijnsel niet.
  3. Tijdens het persen en filteren van Rauwe Tungolie komt altijd een weinig zeer fijn pulp mee wat de filterdoeken weet te passeren. Als de olie even staat zakt dit pulp naar de bodem van de verpakking en vormt daar een witte substantie die, in tegenstelling tot de wasdeeltjes, niet oplost bij verwarming. Deze pulp doet niets af aan de werking of bescherming van de olie en een weinig van deze aanslag is normaal en hoort bij dit natuurlijke product.

Teak Olie

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

Verbeterde Danish Oil

Verbeterde Danish Oil

Verbeterde Houtolie (Verbeterde Tungolie)

Verbeterde Chinese houtolie (Tungolie)

Deze Tungolie is verkookt waardoor deze een hogere kwaliteit heeft gekregen en bovendien makkelijker verwerkbaar is dan de pure Tungolie.

Klik hier om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie van Verbeterde Houtolie

Verrijkte Gekookte Lijnolie

hout olie kopen