Bangkirai olie
Bangkirai olie, bangkirai olieBangkirai olie is een olie die met name geschikt is voor hardhout soorten die als Bangkirai of Bankirai worden verkocht.
Veel hout dat gebruikt wordt voor terrassen, vlonders en andere buiten toepassingen wordt verkocht onder de naam Bangkirai of Bankirai.

 

Omdat we veel vragen kregen van onze klanten hebben we speciaal voor deze houtsoort onze Bangkirai Olie ontwikkeld. Onze Bangkirai olie onderscheid zich net als onze andere producten door:

  • Gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten.
  • Minder dan 20% oplosmiddelen (andere Bangkirai Olie bevat vaak 70% of meer oplosmiddelen!)
  • Laag verbruik tot 20 vierkante meter per liter *).
  • Normaliter slechts 1 of 2 lagen Bangkirai Olie nodig.

 

In tegenstelling tot lakken en vernissen die óp het hout komen te liggen horen olie-afwerkingen vrijwel uitsluitend in het hout te komen. Bangkirai en aanverwante soorten worden vaak erg nat geleverd om zo vroegtijdig kromtrekken te voorkomen. Als het hout nog veel water bevat kan het weinig olie opnemen zodat het te vroeg behandelen van het hout dan ook weinig effect heeft. Het is daarom verstandiger om te wachten tot het hout voldoende droog is om de olie op te kunnen nemen zodat een goede bescherming kan worden aangebracht.

Voor wie geen vochtmeter ter beschikking heeft is een redelijke ien indicatie voor het wel of niet droog zijn van het hout het vergrijzen er van. Zodra het hout begint te vergrijzen is in in ieder geval de buitenzijde redelijk droog en kan er begonnen worden met het afwerken. Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen het hout eerst te voorzien van een laag Impregneerolie.

 

Zoals overal is er ook in Bangkirai olie land veel kaf onder het koren. Er zijn dan ook genoeg producten op de markt die bol staan van de oplosmiddelen en die dus wel lekker weg smeren maar die na droging slechts weinig bescherming opleveren. Onze producten bevatten zeer weinig oplosmiddel zodat er weinig verdampt en er dus wel een keurige beschermende laag wordt aangebracht. Bovendien is ook onze Bankirai olie, net als onze andere producten, natuurlijk gemaakt uit natuurlijke ingredienten. Hoogwaardige Tung-olie en Colofonium-hars zijn daarvoor de hoofdingrediënten.

 

Kijk voor het aanschaffen van een olieproduct niet alleen naar de prijs per liter maar kijk naar de combinatie van prijs en het oppervlak dat u voor die prijs serieus kunt beschermen. Producten van prijsstunters die Bangkirai olie aanbieden voor minder dan € 10,= per liter lijken op het eerste gezicht erg goedkoop maar zijn dat in de praktijk niet doordat ze veel oplosmiddelen bevatten waar u uiteindelijk niets mee opschiet. Sterker nog, u heeft eind van de rit meer lagen nodig om eenzelfde bescherming te krijgen als bij een serieus product en betaald dus eind van de rit niet alleen meer voor het te gebruiken product maar heeft er ook nog eens meer werk aan omdat u meer lagen aan moet brengen...

Er zijn leveranciers die hun Bankirai olie Bankirai olie noemen omdat ze er een rood kleurtje aan hebben toegevoegd waardoor het lijkt of u de oorspronkelijke kleur van het hout heeft hersteld. Wij leveren kleurloze olie en noemen onze Bankirai olie Bankirai olie omdat we deze olie zodanig hebben verkookt dat deze Bankirai beter impregneert en langer beschermd. De kleur van het hout kunt u herstellen door gebruik te maken van oxaalzuur of door te schuren. Wie vergrijst Bankirai weer op kleur wil brengen heeft helemaal geen kleurtje nodig maar maakt het hout schoon zoals gezegd schoon met Oxaalzuur of met Lijnoliezeep en een borstel om de oorspronkelijke kleur weer terug te krijgen.

 

Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen om het hout eerst te behandelen met Impregneerolie. Uitgebreide informatie over de Impregneerolie die gebruikt kan worden als grondering voor de Bangkirai Olie, vindt u onder de menu-optie "Producten" of door op deze link te klikken. Doordat onze Bangkirai Olie voorzien is van een aandeel hars voorkomt het vergrijzen en wordt de natuurlijke kleur zo lang mogelijk behouden. Deze Bangkirai Olie is dus met name een afwerk product met een zeer hoge beschermende waarde en doordat dit product zo weinig oplosmiddelen bevat is het ook nog eens zuinig in gebruik en heeft u er weinig lagen van nodig wat u natuurlijk onnodig werk scheelt.

 *) Het daadwerkelijk verbruik hangt uiteraard direct samen met het absorberend vermogen van het specifieke stuk hout én hoe de olie wordt aangebracht en kan dus zowel gunstiger als ongunstiger uitpakken.

!

Bankirai Olie

deCokerije
8719189250008

Misschien wel de meest hoogwaardige Bankirai Olie uit natuurlijke ingrediënten met een laag verbruik en met zeer weinig oplosmiddelen.

Klik hier om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie van Bankirai Olie

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

StopLossBags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBags zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbags.

StopLossBags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBags. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt

StopLossBags: Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbags vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLossBags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBags wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBags trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLossBag-zak.

StopLossBags: Starter Set

startset

Wie wil beginnen met de Stoplossbags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLossBags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLossBags-pagina te springen.

Kwast Houten Blokwitter

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

Patentpuntkwast maat 16

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en afgifte van de olie.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

White Spirit

Deze aromaten-arme White Spirit wordt gebruikt voor het schoonmaken van gereedschap. Inhoud 1 liter

 

Klik hier voor de White Spirit pagina

 

deCokerije Bangkirai olie