Houtwormen
Houtwormen of Boktorren? Lees er hier van alles over

Houtaantasters zoals bijvoorbeeld Houtwormen bestrijd u met deze Houtwormdood! Houtwormen eenvoudig bestrijdenVoordat u uw hout (weer) met olie gaat behandelen wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat er geen ongenode gasten zoals houtwormen, boktorren of bonte knaagkevers in uw hout logeren.

 

Een probaat middel tegen houtwormen en andere houtaantasters dat i.c.m. onze oliƫn gebruikt kan worden is Houtwormdood op basis van Permethrin.

 

De te volgen weg voor behandeling is als volgt:

  1. Hout indien van toepassing ontdoen van oude verf, was, olie of laklagen.
  2. Hout goed schoonmaken.
  3. Gangen open halen en schoonmaken met stofzuiger of compressor.
  4. Boormeel afvoeren en bij voorkeur verbranden.
  5. Houtwormdood ruim aanbrengen met kwast, door dompelen of spuiten met een grove druppel tot het product net niet af druipt.
  6. Voor behandeling van reeds aangetast hout dient minimaal 250 ml per vierkante meter aangebracht te worden. Als het product te snel afdruipt kan deze hoeveelheid ook in meerdere lagen worden aangebracht.
  7. Voor preventieve behandeling van nieuw hout volstaat circa 125 ml per vierkante meter. In dat geval dient het hout uiteraard eerst alle bewerkingen zoals boren, schaven, kepen en dergelijke ondergaan te hebben. Als na behandeling nog werkzaamheden worden verricht dienen de bewerkte plaatsen opnieuw behandeld te worden.
  8.  Na aanbrengen van de Houtwormdood het oppervlak minimaal 48 uur maar liever nog een week laten drogen.
  9. Vervolgens afwerken met een product naar keuze.

 

Let op!

Een voorbeeld van de zichtbare schade door Bonte KnaagkeversNiet toepassen op plaatsen waar kinderen van 0 tot 4 jaar toegang hebben.

Neem passende maatregelen ter bescherming van uw gezondheid.

 

Houtwormen bestrijden en dan: Na bestrijding van houtwormen kunt u uw hout met bijvoorbeeld onze Verbeterde Houtolie afwerken.

 

Houtwormen in actie: Bent u benieuwd naar de schade als gevolg van houtvreters die wij soms tegen komen? Neem dan hier eens een kijkje voor een indruk van een van onze restauratiewerkzaamheden aan het Museum aan de Maas in Dordrecht wat ook wel het Patriciƫrshuis wordt genoemd. De link opent in een nieuw venster.

 

Houtwormen Houtwormen Boktorren Houtwormen Bonte Knaagkevers Houtwormen Houtaantasters Houtwormen 

!

Houtwormdood, 1 liter

Houtwormen
Houtwormdood voor bestrijding van houtwormen, Bonte Knaagkevers, Boktorren

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

Houtwormen? Houtwormen bestrijding