Kleurolie
Olie met een kleurtje?

Op zoek naar een kleur olie? Breng uw olie op kleur met Kleurolie. De blikjes zijn voldoende om 1 liter olie voor de gemiddelde smaak op kleur te brengen. Maak even een proefstukje om de juiste kleur te bepalen. Kleur olie. Standaard geeft een olie vrijwel geen kleur behalve dan dat het hout zelf de uitstraling krijgt alsof het nat is gemaakt.

Door de juiste pigmenten aan een olie toe te voegen kunnen onze oliën echter op kleur gemaakt worden zodat hiermee ook eenvoudig bijvoorbeeld een whitewash-effect kan worden verkregen.

 

Zoveel mensen zoveel wensen en over smaak valt niet te twisten zodat we onze Kleurolie aanbieden in losse blikjes waarmee al onze oliën naar wens op kleur kunnen worden gebracht. Uiteraard maakt u eerst even een proefstukje om de kleur te bepalen die u zelf het mooist vindt. Gaat uw voorkeur uit naar een heel subtiel tintje dan voegt u minder Kleurolie toe; gaat uw voorkeur uit naar een wat sterkere tint dan voegt u eenvoudig meer Kleurolie toe. Hoeveel Kleurolie u nodig heeft kan daarom zeer sterk varieren.

De werkwijze om een olie op kleur te brengen is als volgt:

  1. Omdat pigmenten zwaarder zijn dan olie zakken deze naar de bodem als het blikje even staat. Schud en roer het blikje Kleurolie dus eerst goed om zodat alle pigmenten weer netjes in het blikje zijn opgelost en een egale Kleurolie is verkregen.
  2. Voeg de gewenste hoeveelheid Kleurolie toe aan de op kleur te maken olie. Het is daarbij uiteraard verstandig om de hoeveelheden netjes te doseren zodat u het recept ook weer eenvoudig na kunt maken als u later nog eenzelfde tint wilt maken.
  3. Roer de op kleur gemaakte olie goed door en breng deze aan volgens de normale gebruiksaanwijzing.
  4. Het verdiend aanbeveling om na het aanbrengen en drogen van de gekleurde olie nog een laag ongekleurde olie aan te brengen om zeker te zijn dat alle pigmenten voldoende zijn afgedekt om zo afgeven te voorkomen.
  5. Heeft u nog wat over of gaat u op een later tijdstip verder? Roer ook dan voor gebruik de olie weer even goed door om het pigment door de hele olie te verdelen.

 

Tip:

  • Meet kleinere hoeveelheden Kleurolie af met een injectiespuit.  Dat scheelt niet alleen geklieder bij het leegschenken van het blikje maar zo weet u ook direct hoeveel Kleurolie u gebruikt heeft en dus wat het recept van uw eigen olie is.
  • Maak eerst een hele kleine hoeveelheid op kleur om het recept te bepalen en maak daarna pas een grotere hoeveelheid aan om te voorkomen dat u teveel olie op een verkeerde kleur brengt.
!

Kleurolie, Whitewash / Titaanwit

Kleurolie Whitewash / Titaanwit

Kleurolie om standaard olie een witte tint mee te geven. 

Eén blikje bevat 50 ml.

 

Injectiespuit

Injectiespuit voor het netjes afmeten van de gewenste hoeveelheid Kleurolie

Maak uw eigen Kleur olie