Bankirai olie
Hoogwaardige Bankirai Olie uit natuurlijke ingrediënten.

Bankirai olie? Bankirai Olie uit natuurlijke ingrediënten. Bankirai olie zonder kleurstoffen. Bankirai is een duurzame, tropische hardhoutsoort  die veel wordt gebruikt voor vlonders, terrassen, schuttingen, carports en dergelijke.

 

Op veler verzoek hebben we een speciale Bankirai Olie aan ons assortiment toegevoegd. Onze Bankirai Olie wordt, net als onze andere producten, gekenmerkt door:

  • Gebruik van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten.
  • Minder dan 20% oplosmiddelen (andere Bankirai Olie bevat vaak 70% of meer oplosmiddelen!)
  • Laag verbruik tot 20 vierkante meter per liter *).
  • Normaliter slechts 1 of 2 lagen Bankirai Olie nodig.

 

Het aanbrengen van een olieproduct heeft voornamelijk tot doel om het indringen van water in het hout en daarmee het rotten daarvan te voorkomen. Omdat Bankirai langzaam droogt en dit veelal nat of toch erg vochtig wordt verwerkt, verdient het dan ook aanbeveling om waar mogelijk te wachten met het aanbrengen van een oliebescherming tot het hout volledig droog is. U verbetert daarmee de impregnatie van het hout en daarmee de uiteindelijke bescherming er van. Wordt de olie te vroeg aangebracht dan kan deze onvoldoende intrekken waardoor zoals gezegd een slechtere bescherming verkregen zal worden. Bovendien wordt dan het nog in het hout aanwezige water als het ware opgesloten waardoor het drogen nog veel langer zal duren. Een indicatie voor het wel of niet droog zijn van het hout is de vergrijzing; zodra het hout begint te vergrijzen is het redelijk droog en kan er begonnen worden met het afwerken. Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen het hout eerst te voorzien van een laag Impregneerolie.

 

Soms worden onze producten vergeleken met die van de prijsstunters en horen we dat wij duur zouden zijn. Rekent u voor de aardigheid eens even mee?

Bij de prijsvechters vindt u BankiraiOlie voor soms zelfs € 25,= voor 2,5 liter oftewel € 10,= per liter. Welke ingredienten er in een dergelijk blik zitten verteld men niet (of wij hebben het niet kunnen vinden) maar met zo'n liter doet u volgens opgave ongeveer 9 vierkante meter. De kosten per vierkante meter komen in dat geval dus neer op € 10,= / 9 vierkante meter oftewel ongeveer € 1,10 per vierkante meter wat inderdaad niet duur klinkt.

Voor onze hoogwaardige kwaliteit BankiraiOlie daarentegen rekenen we € 19,75 per liter waarmee die dus inderdaad een stuk duurder lijkt. Met één liter echter kunt u tot wel 25 vierkante meter behandelen waarmee de prijs per vierkante meter dus neerkomt op € 19,75 / 25 vierkante meter oftewel ongeveer € 0,79 per vierkante meter en in deze vergelijking is het aantal lagen dat u aan dient te brengen voor een goede bescherming nog niet eens meegenomen (omdat onze producten zo weinig of zelfs geen oplosmiddelen bevatten zijn aanmerkelijk minder lagen nodig). 

 Veel andere merken noemen hun Bankirai olie Bankirai olie omdat er een rood kleurtje aan de olie is toegevoegd. Wij leveren kleurloze olie en noemen onze Bankirai olie Bankirai olie omdat we deze olie zodanig hebben verkookt dat deze Bankirai beter impregneert en langer beschermd. Wie vergrijst Bankirai weer op kleur wil brengen heeft helemaal geen kleurtje nodig maar maakt het hout schoon met Lijnoliezeep en een borstel en/of behandeld het met Oxaalzuur om de oorspronkelijke kleur weer terug te krijgen.

 

Voor een optimale bescherming is het aan te bevelen om het hout eerst te behandelen met Impregneerolie. Uitgebreide informatie over de Impregneerolie die gebruikt kan worden als grondering voor de Bankirai Olie, vindt u onder de menu-optie "Producten" of door op deze link te klikken. Doordat onze BankiraiOlie voorzien is van een aandeel hars voorkomt het vergrijzen en wordt de natuurlijke kleur zo lang mogelijk behouden. Deze Olie is dus met name een afwerk olie met een zeer hoge beschermende waarde en doordat de olie zo weinig oplosmiddelen bevat is het ook nog eens zuinig in gebruik en heeft u er weinig lagen van nodig wat u natuurlijk onnodig werk scheelt.

 

 

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving om Bankirai schoon te maken en te behandelen

 

 *) Het daadwerkelijk verbruik hangt uiteraard direct samen met het absorberend vermogen van het specifieke stuk hout én hoe de olie wordt aangebracht en kan dus zowel gunstiger als ongunstiger uitpakken.

Productoverzicht: Bankirai olie

Gebruiksaanwijzing

Zie: Productbeschrijving Bankirai Olie (de link opent een PDF-file in een nieuw venster).

Lees voor u de producten gebruikt ook even deze pagina met Tips en Trucs

Veiligheidsinformatieblad

Zie: Veiligheidsinformatieblad Bankirai Olie (de link opent in een nieuw venster)

De tekst op deze pagina is van toepassing op de meeste soorten hardhout en kan dus ook worden gelezen voor bijvoorbeeld Angelim Vermelho, Bolletrie of Paardevleeshout. Twijfelt u over uw specifieke toepassing, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag met een gedegen, onderbouwd advies.

!

Bankirai Olie

deCokerije
8719189250008

Misschien wel de meest hoogwaardige Bankirai Olie uit natuurlijke ingrediënten met een laag verbruik en met zeer weinig oplosmiddelen.

Klik hier om ook direct de benodigde toebehoren zoals kwasten, poetslappen en dergelijke mee te bestellen

 

Klik hier voor de detail informatie van Bankirai Olie

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

StopLossBags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBags zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbags.

StopLossBags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBags. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt

StopLossBags: Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbags vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLossBags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBags wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBags trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLossBag-zak.

StopLossBags: Starter Set

startset

Wie wil beginnen met de Stoplossbags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLossBags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLossBags-pagina te springen.

Kwast Houten Blokwitter

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

Patentpuntkwast maat 16

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en afgifte van de olie.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

White Spirit

Deze aromaten-arme White Spirit wordt gebruikt voor het schoonmaken van gereedschap. Inhoud 1 liter

 

Klik hier voor de White Spirit pagina

 

Bankirai Olie van deCokerije