Rauwe lijnolie
Rauwe lijnolie; de oudste onder de conserveringsmiddelen

Op deze pagina vindt u informatie over Rauwe lijnolie die wordt geperst uit zaden van de vlasplant en die al vele eeuwen gebruikt wordt als grondstof voor houtbeschermingsmiddelenRauwe lijnolie wordt gewonnen uit zaden van de vlasplant (Linum usitatissimum). Deze tak van de vlasfamilie levert met circa 40% een hoge olie-opbrengst in tegenstelling tot het vezel-vlas waar touw en kleding van worden gemaakt en waarvan de zaden slechts een klein percentage olie bevatten.

 

Olievlas wordt voornamelijk geteeld in Europa, Canada en Rusland zodat in die regio's ook de meeste lijnolie wordt geproduceerd. De foto toont lijnoliepersen in de Ukraïne.

 

Omdat lijnolie, afhankelijk van de wijze waarop de olie is verwerkt, een groot impregnerend vermogen heeft, goed waterbestendig is en sterk hecht wordt het al eeuwenlang gebruikt als conserveringsmiddel voor onder andere hout en allerlei soorten metaal. Ook kunststoffen worden tegenwoordig vaak behandeld met lijnolie om ze glanzend te houden.

 

Nadelen van lijnolie zijn, ook weer afhankelijk van de wijze waarop de olie is verwerkt, het vergelen en donker maken van het houtoppervlak. Bovendien kent rauwe lijnolie een bijzonder lange droogtijd die verkort kan worden door de olie te koken of door het toevoegen van siccatief.

 

Rauwe lijnolie is de grondstof voor gekookte lijnolie waar u hier informatie over vindt.

!

Rauwe Lijnolie, 250 ml

Rauwe lijnzaadolie

Deze rauwe of koud geslagen Lijnolie is geslagen op oliemolen Het Pink in Koog aan de Zaan en wordt in pure vorm onder andere gebruikt voor het in-oliën van hout en het soepel houden van kwasten.

 

Klik hier voor de detail informatie van rauwe lijnolie

 

Rauwe lijnolie kan verdund worden met Terpentijnolie.

Dit product is tijdelijk niet beschikbaar

Bestel ook direct de volgende materialen mee:

Beschermfolie extra dik 4 x 4 meter

Deze beschermfolie wordt ook wel afdekfolie of vloerfolie genoemd. Het is in tegenstelling tot veel verkochte folies lekker dik en stevig. Perfect geschikt dus om zaken af te dekken die niet vies mogen worden tijdens de werkzaamheden zonder dat de folie scheurt. De folie is 4 x 4 meter groot en een pak weegt ruim 500 gram.

StopLossBags: Losse zak(ken)

Losse StopLossBags zak met bijbehorende sluitdop

Inhoud: 1 liter 

Niet vergeten mee te bestellen om de zakken te kunnen vullen:

  • Universele trechter en/of
  • Vulset voor als u met losse trechters wilt werken

Kijk hier voor meer informatie over de Stoplossbags.

StopLossBags: Set van 4 losse dopjes

Set van 4 losse dopjes voor de StopLossBags. Altijd makkelijk als er eentje onder de werkbank rolt of  per ongeluk in de krullenbak verdwijnt

StopLossBags: Universele trechter

Met deze trechter kunt u eenvoudig de StopLossbags vullen. De trechter is van flexibel rubber en heeft verschillende diameters waardoor deze op veel verfblikken passen. Bij een niet passend blik vouwt u de trechter eenvoudig volledig uit en gebruikt u deze als een normale trechter.

De trechters worden per stuk geleverd.

StopLossBags: Vulset

Deze set bevat twee slangetjes van verschillende diameters voor wie de StopLossBags wil kunnen vullen met een gewone trechter.

Bij gebruik van de universele StopLossBags trechter is deze set niet nodig.

Het rechterdeel op de foto is te zien hoe de slangetjes gebruikt worden. Het onderste witte deel dat u op de foto ziet is de bovenzijde van een StopLossBag-zak.

StopLossBags: Starter Set

startset

Wie wil beginnen met de Stoplossbags heeft direct voordeel bij deze set die bestaat uit:

  • 4 StopLossBags (inhoud 1 liter) met bijbehorende dopjes
  • 1 vulset voor gebruik met gewone trechters
  • 1 universele trechter
  • 1 set van 4 reserve dopjes

Nog niet bekend met deze unieke wijze om uw olie, verf en andere vloeistoffen in goede staat te bewaren zodat u alles kunt gebruiken? Klik dan op deze link om naar de StopLossBags-pagina te springen.

Kwast Houten Blokwitter

Onze ambachtelijke producten worden het prettigst verwerkt met een kwast van ouderwetse kwaliteit. De kwaliteit van de haren van deze blokkwast zorgt voor een goede opname van de olie waardoor hiermee zeer snel grotere oppervlakken kunnen worden behandeld.

Patentpuntkwast maat 16

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Onze kwasten behoren tot de absolute top doordat deze traditioneel met de hand vervaardigd worden met de beste kwaliteit Chinees varkenshaar wat o.a. resulteert in een uitstekende opname en afgifte van de olie.

Kwast, plat dubbeldik 2,5 of 3 inch (63 of 76 mm breed)

Onze producten worden het prettigst verwerkt met een patentpuntkwast of platte kwast van ouderwetse kwaliteit. Ook deze kwasten zijn gemaakt van Chinees varkenshaar om een uitstekende opname en een mooie vloeiing te combineren.

Behalve voor onze producten zijn deze kwasten ook bijzonder prettig voor het verwerken van beitsen en vernissen.

Poetslappen

Speciaal geselecteerde, prettig absorberende poetslappen voor het verwijderen van overtollige olie van het oppervlak. De lappen zijn circa 30 x 36 cm per stuk en zijn gemaakt van krasvrij, natsterk, pluisarm materiaal met een groot absorberend vermogen.

Ze zijn verpakt per zak van 50 stuks

Terpentijnolie

Terpentijnolie is hét oplosmiddel voor natuurlijke oliën en wassen en kan dan ook gebruikt worden om deCokerije producten te verdunnen.

 

 

 

 

White Spirit

Deze aromaten-arme White Spirit wordt gebruikt voor het schoonmaken van gereedschap. Inhoud 1 liter

 

Klik hier voor de White Spirit pagina

 

Deze pagina gaat over Rauwe Lijnolie